A. de Jong
A. de Jong Camera's 25 okt 2018

iPhone XS MAX vs. Hollywood-camera ARRI ALEXA

De ARRI ALEXA is een veel gebruikte camera in Hollywood. Hiermee is onder meer Blade Runner 2049 opgenomen, de film die in 2018 een Oscar won voor beste camerawerk. Maar wat is het verschil tegenwoordig nog tussen zo’n professionele filmcamera en die van de iPhone XS MAX? Potato Jet, het YouTube-kanaal van Gene Nagata, zocht het uit.

iPhone XS MAX vs. Hollywood-camera ARRI ALEXA

In deze interessante video vergelijkt Gene Nagata de filmcamera van de iPhone XS MAX met professionele camera’s ARRI ALEXA en RED. Ook met de laatstgenoemde wordt veel gefilmd in Hollywood. Maar vergeet dat en ga de test onbevooroordeeld in. Want het resultaat is best verbluffend, vertellen we je vast. Scrol gerust door naar minuut 3.10, waar de test begint.

iPhone XS Max vs Hollywood Movie Cameras Red & Arri

My Course on Making Epic Online Content – https://goo.gl/hkJxsh My LUTs – https://goo.gl/9DjrcB More of My Favorite Gear – https://goo.gl/AFsGYB TOOLS FOR YOUTUBERS TubeBuddy Plugin (Youtube Analytics) – https://goo.gl/rLncWC Captions for vids ($10 off) – https://goo.gl/qqGy3j MUSIC DIMD – SIX – https://soundcloud.com/dimdmusic Music Library I use.

“De iPhone XS Max smart HDR is echt indrukwekkend”, zegt Nagata. “Bekijk de lucht maar eens op deze foto (eerstvolgende foto hieronder, red.). De HDR trekt heel veel details uit de lucht en het is krankzinnig dat de iPhone XS MAX er op het eerste gezicht beter uit kan zien dan een camera die honderd keer duurder is.”

Veel kwaliteit, maar schijn bedriegt ook een beetje

In de eerste test ben je waarschijnlijk verrast doordat de iPhone XS MAX-beelden er misschien nog wel beter uitziet dan de professionele camera’s, maar Gene Nagata benadrukt dat de smartphone in de automatische stand zeer slim is en dus gemakkelijker te gebruiken is voor toevallige liefhebbers. “Het beeld van de professionele camera’s lijkt niet direct aantrekkelijk, maar voor professionele doeleinden is het vele malen beter. Daarnaast maakt de iPhone XS MAX met een kleine scherptediepte en weinig licht sowieso geen kans tegen de ARRI ALEXA en RED. Neemt niet weg dat de HDR-functies op smartphones van tegenwoordig echt bijzonder goed zijn.”

iphone xs max, arri alexa, camera, test, filmcamera, red, film

iPhone, iPad, iPod, iTunes. De Tokkies zouden er een kersthit over kunnen schrijven. Maar waar staat die i in al die Apple-producten eigenlijk voor? In dit artikel lees je alles over Apple’s schijf van vijf.

Reageer op artikel:
iPhone XS MAX vs. Hollywood-camera ARRI ALEXA
Sluiten