A. de Jong
A. de Jong Fotografie 17 apr 2019

Na de brand: foto’s van de binnenkant van de Notre Dame

Door de brand in de Notre Dame in Parijs, die maandagavond uitbrak, werden de binnenkant van de katherdraal en het dak vrijwel helemaal verwoest. De structuur en de gevel van de Notre-Dame zijn volgens de Parijse brandweer wel gered.

Foto’s: de binnenkant van de Notre Dame

Na de brand is het tijd om over de renovatie na te denken. Dat kost tijd en dus geld. Maar het gaat goed komen, als we de Franse president Emmanuel Macron mogen geloven. “Binnen vijf jaar moet de renovatie klaar zijn. Dit is een mooie ambitie”, zei hij in een persconferentie. Ook met het geld zit het goed. Volgens de Franse minister van Cultuur, Franck Riester genaamd, is er al 800 miljoen euro ingezameld. Hieronder een verzameling foto’s van de binnenkant van de kathedraal.

Bron: Getty Images

Op dit moment loopt er nog steeds een onderzoek naar de oorzaak van de brand in de Notre Dame. Wel lijkt het uitgesloten dat het vuur is aangestoken.

Hartverwarmende reacties van over de hele wereld

Direct na de brand werd duidelijk dat het de hele wereld aangreep. Logisch, iedereen heeft wel een band met Parijs of de Notre Dame, al dan niet door De Klokkenluider van de Notre Dame. Twitter stond vol hartverwarmende reacties, van zowel beroemde als niet beroemde mensen. Bekijk hier het overzicht.

Reageer op artikel:
Na de brand: foto’s van de binnenkant van de Notre Dame
Sluiten