Jelle van Es
Jelle van Es Fotografie 10 nov 2018

NASA deelt eerste 8K-video uit de ruimte

Als je vandaag de dag naar de winkel gaat om daar een nieuwe tv te kopen, dan kom je al snel uit op een flinke unit die een resolutie van 4K aankan en het liefst ook HDR ondersteunt. Dat is al een flinke upgrade ten op zichte van een Full HD-tv en met name bij films en games die dit ondersteunen geniet je van de verbeterde prestaties. De techniek staat echter niet stil. Er worden nu al films geschoten in 8K en ook in de ruimte is er nu een 8K video gemaakt. NASA en ESA hebben in het International Space Station een video gemaakt met een 8K-camera.

De 8K-video van het leven in het International Space Station

De film is gemaakt via de Helium 8K camera die voornamelijk gebruikt wordt bij films. Zo is deze gebruikt voor films als The Hobbit Trilogy, Blade Runner 2049 en Guardians of the Galaxy Volume 2, maar ook bij een populaire Netflix-serie als Stranger Things. Helaas is deze video niet super spectaculair, maar krijg je wel een goed beeld van wat iedereen in het International Space Station precies uitvoert.

First 8K Video from Space – Ultra HD

Science gets scaled up with the first 8K ultra high definition (UHD) video from the International Space Station. Get closer to the in-space experience and see how the international partnership-powered human spaceflight is improving lives on Earth, while enabling humanity to explore the universe.

Het zijn met name de plaatjes waarbij men naar buiten filmt die echt indruk maken en waarvan je echt kunt zien dat 8K een voordeel oplevert. Natuurlijk komt de video het beste tot zijn recht als je een device hebt die deze hoge resolutie aan kan, maar zelfs op een normaal device zijn de plaatjes heerlijk om te aanschouwen.

Hopelijk is deze video het begin van een serie aan mooie plaatjes uit de ruimte.

Reageer op artikel:
NASA deelt eerste 8K-video uit de ruimte
Sluiten