A. de Jong
A. de Jong Fotografie 26 feb 2019

Deze 81MP foto van de maan bestaat uit 50.000 foto’s

Check deze bizar mooie foto van de maan, die lijkt te zijn geschoten met de meest geavanceerde apparatuur. In werkelijkheid is de foto opgebouwd uit 50.000 foto’s van astronomie-hobbyist Andrew McCarthy.

50.000 foto’s maken één 81 MP foto van de maan

Voor de foto’s van de maan gebruikte hij zijn spiegelloze Sony a7 II-camera en een 250 euro kostende astro-lens ZWO ASI224MC. “De verlichte kant van de man bestaat uit 25 ’tiles’ die zijn samengevoegd in Photoshop. Iedere ’tile’ bestond weer uit de beste 50 procent van een stapel van 2.000 foto’s”, legt de fotograaf uit aan PetaPixel.

foto, maan, 81MP, foto's

De donkere zijde bestaat uit 13 ’tiles’, opgebouwd uit een stapel van 50 foto’s. De foto’s zijn gemixt via astronomie-tool AutoStakkert. Daarna is de foto opgebouwd in Photoshop. “Er was heel wat tijd voor nodig om de foto zo te krijgen als ‘ie geworden is”, aldus Andrew McCarthy.

foto, maan, 81MP, foto's

De maan was de laatste tijd sowieso mooi in beeld, getuige deze verzameling prachtige foto’s van de supermaan die vorige week. Vorig jaar werden we al getrakteerd op de langste maansverduistering van de eeuw, waarvan je hier de foto’s ziet. Die maansverduistering viel weer samen met de historische positie van Mars ten opzichte van de aarde. De rode planeet was zo dichtbij, dat je de weerspiegeling in het water kon fotograferen.

Eindeloos inzoomen op een extreme High-Res foto

Check ook de extreem grote foto van de skyline van Shanghai, die zo High-Res is dat je kunt inzoomen tot op de gezichten van mensen.

Reageer op artikel:
Deze 81MP foto van de maan bestaat uit 50.000 foto’s
Sluiten