Jelle van Es
Jelle van Es Fotografie 13 apr 2019

10 foto’s die vliegpatronen van vogels vastleggen

Mensen hebben altijd een fascinatie gehad voor vogels. Het idee dat de dieren de mogelijkheid hadden om door de lucht te vliegen, gaf ons het idee om zelf ook het luchtruim te veroveren. Inmiddels kunnen we met het vliegtuig overal komen, maar de vrijheid van vogels zullen we nooit hebben. En de vliegpatronen die ze maken, daar kunnen we alleen maar voor buigen. Fotograaf Xavi Bou is dit proces gaan volgen en heeft in een prachtige fotoserie patronen vastgelegd die je normaal niet zomaar zou zien

De vliegpatronen van vogels door de ogen van Xavi Bou

De serie die Xavi Bou heeft gemaakt is te zien geweest op verschillende exposities gehad en heeft al geschitterd in diverse grote kranten. Bekijk de foto’s en verwonder.

Xavi Bou

In zijn reeks zie je vogels op verschillende manieren rondvliegen en door dat achter elkaar te zetten krijg je waanzinnige composities. Deze manier van fotograferen heet Ornitographies en gaat al wat langer mee. Toch is het iets waar je uren naar kunt kijken en dan telkens weer nieuwe dingen en elementen ontdekt.

Xavi Bou

De maker zelf noemt zijn foto’s een mix tussen kunst en wetenschap. Xavi Bou heeft zelf geologie gestudeerd op de Universiteit van Barcelona. Nadat hij in 2003 was afgestudeerd, ging hij echter aan de slag in de modewereld en werd zijn liefde voor fotografie aangewakkerd. Inmiddels heeft de beste man verschillende internationale prijzen gewonnen. Meer van zijn werk zie je hieronder.

Xavi Bou

Bekijk ook deze fotoserie van fotograaf Daniel Biber, bestaande uit een zwerm spreeuwen die samen één spreeuw vormen.

Reageer op artikel:
10 foto’s die vliegpatronen van vogels vastleggen
Sluiten