Mark
Mark Fotografie 10 okt 2018

10 foto’s die toch echt meer lijken op schilderijen

Hoewel onze mond al open kan vallen van verbazing door bepaalde hyperrealistische schilderijen, is dit pas echt bijzonder. Hieronder zie je tien foto’s die eerder iets weg hebben van acryl- of olieverfschilderijen. Moeilijk te geloven, maar deze fascinerende beelden zijn toch echt gefotografeerd.


andreermolaevphoto11

Luchtfoto van vulkanische rivieren in IJsland. De rivieren stromen langs het gitzwarte vulkanische zand en dat zorgt voor een prachtig contrast. Uiteindelijk monden ze uit in zee.


barbaracolepaintedladies1

Dit schot is gemaakt door Barbara Cole. Deze autodidactische fotografe laat ons niet zomaar aan de werkelijkheid twijfelen, maar doet dit met een polaroid camera.


dunes

Dit lijkt echt een olieverfschilderij en de kleuren zijn vooral een gevolg van vulkanische activiteit. Hier zie je de duinen, bezaaid met bomen, in Lassen Volcanic National Park.


housesmexico

Deze foto is door National Geographic al eens uitgekozen als foto van de dag. Hier zie je huizen in Mexico City waar de middagzon t de geschilderde huisjes op een schitterende manier reflecteert.


michaelbrandt

De schilderachtige, glooiende heuvels aan de Palouse Valley in Washington, de Verenigde Staten.


paint
Bron: Jianan Yu

Het lijkt bijna alsof deze man roeit in een meer vol verf, maar wat je eigenlijk ziet is een zwaar vervuild meer in de provincie Anhui, Taiwan. Het groene dat je ziet zijn algen.


painting

Dit is de Huangshan berg in Anhui, China. Deze foto is vroeg in de ochtend genomen toen er veel mist was en dit zorgt voor een schilderachtig tafereel.


painting30

Deze is echt ongelofelijk! ‘s Ochtends in Namibië reflecteerde de ochtendzon de duinen, die daardoor fel oranje kleurden. De blauwe grond komt juist weer door de reflectie van de lucht.


trees

Bovenstaande foto lijkt bijna op een schilderij van Monet of van Gogh, maar Denis nam deze foto bij het meer naast zijn huisje. De bomen reflecteren prachtig in het water.


wave

Ook deze foto lijkt een schilderij dat gecreëerd is met olieverf. Hier zie je de zee (waar ook weer de zon prachtige oranje kleuren reflecteert) in zuid Californië. Om het effect van de golven beter over te kunnen brengen heeft hij een telelens gebruikt.

Reageer op artikel:
10 foto’s die toch echt meer lijken op schilderijen
Sluiten