A. de Jong
A. de Jong Design 5 aug 2018

WhatsApp picture-in-picture: YouTube en Instagram video’s kijken tijdens het chatten

WhatsApp is op dit moment bezig met een update voor Android die jou, in tegenstelling tot de nieuwe advertenties op WhatsApp, het chatten weer wat makkelijker maakt. Het gaat om de mogelijkheid om video’s van YouTube, Facebook en Instagram picture-in-picture te bekijken. De functie is eerder al deels uitgerold voor de iOS-versie van de chatdienst.

Picture-in-picture in WhatsApp

Op dit moment kun je in Android nog geen video’s van Instagram, Facebook en YouTube bekijken tijdens jouw chatgesprek. Nu krijg je een link met een afbeelding en als je op de play knop of link drukt, word je doorgeleid naar Instagram of YouTube. Met de aanstaande update kun je die video’s picture-in-picture bekijken.

whatsapp, picture in picture, youtube, facebook, instagram

Dat houdt in dat er een extra venster verschijnt naast je chatscherm, zodat je de video kunt bekijken zonder het gesprek te verlaten. Het gaat vooralsnog alleen om video’s op deze manieren bekijken, geen verhalen als Instagram Stories of Facebook Stories.

Meer dan YouTube, Instagram en Facebook

In de picture-in-picture mogelijkheid op de iOS versie is het alleen mogelijk om video’s te bekijken van YouTube, Instagram en Facebook. Maar volgens WabetaInfo wordt er voor de nieuwe update vermoedelijk ook gewerkt aan de integratie van andere videodiensten. Wanneer de update beschikbaar is voor Android is nog niet exact bekend.

whatsapp, youtube, instagram, picture-in-picture, facebook

Test de bèta-versie

Mocht je dit nou allemaal fantastisch vinden, dan kun je je inschrijven om de bèta-versie te testen. Dit kan overigens bij alle nieuwe updates. Ga daarvoor naar de ‘app’ pagina in de Play Store, scrol naar beneden en klik op ‘ik doe mee’ en ‘lid worden’ bij ‘Bètatester worden’. Op deze manier krijg je altijd als eerst de testversie van een nieuwe WhatsApp update.

Meer WhatsApp nieuws

  • Daar gaat je reclamevrije verslaving (Lees meer…)
  • 33 geheime WhatsApp trucjes (Lees meer…)
  • WhatsApp rolt handige en tegelijk smerige functie uit (Lees meer…)
  • Reageer op artikel:
    WhatsApp picture-in-picture: YouTube en Instagram video’s kijken tijdens het chatten
    Sluiten