A. de Jong
A. de Jong Design 17 sep 2018

WhatsApp komt met functie die je veel batterijduur gaat besparen

Je leest het goed: nieuwe WhatsApp features! En dat is voor iedereen interessant, te weten dat 83 procent van de bevolking verslaafd is aan WhatsApp. Gokje hoor, maar we zitten er vast niet ver naast. De ontwikkelaar van de chatdienst werkt aan twee nieuwe functies die het er weer wat makkelijker op maken. Dat blijkt uit de nieuwste updates voor de bèta-versie van WhatsApp.

Dark mode in WhatsApp bèta

Iedereen die een iPhone heeft: doe eerst nog geen moeite. De bèta-versie van de app is alleen beschikbaar op Android. Via deze weg kunnen gebruikers kennis maken met nieuwe functies, voordat ze daadwerkelijk worden uitgerold. Sommige nieuwe features schoppen het tot de chat-app, andere mogelijke nieuwe functies worden na het uitgebreide testen alsnog geschrapt.

Maar een van de nieuwe toevoegingen is eigenlijk al een zekerheidje te noemen: de dark mode in WhatsApp. Dat gaat je erg blij maken als je ‘s nachts of in een donkere ruimte een bericht wil versturen.

Het gaat om een nieuwe modus, waarmee het kleurschema aangepast wordt met donkere kleuren. Zo wordt je ‘s nachts niet verblind en gaat de accu van je smartphone een stuk langer mee. Pixels die zwart kleuren hoeven niet ingeschakeld te worden en kosten zo geen energie.

whatsapp, dark mode, nieuwe features

We zouden er dan ook niet vreemd van opkijken als gebruikers de dark mode straks 24 uren per dag aanzetten. Hoe het eindresultaat er exact gaat uitzien, is nog niet bekend. Het gaat op dit moment slechts om kleine stukjes code. Ook in de bèta-versie van WhatsApp is de instelling dus nog niet te vinden. Wanneer deze handige feature op iOS en Android toestellen beschikbaar zijn, is dus ook nog niet bekend.

Swipe to Reply op Android

Maar er is meer dan de dark mode. De nieuwste bèta voor Android verraadt ook dat een populaire iOS-feature naar Android komt. We hebben het over Swipe to Reply!

Mensen die WhatsApp op een iPhone gebruiken, kunnen al jarenlang een bericht opzij swipen en zo snel een antwoord versturen. Sinds kort kun je met een Android-toestel hetzelfde doen door een bericht ingedrukt te houden, maar het swipen is toch echt een stuk sneller en handiger.

Goed nieuws dus dat de ontwikkelaars aan een equivalent voor Android-gebruikers werken. Het bericht wordt automatisch in de antwoord-context geladen, wat een hoop gedoe en tijd bespaart. Ook hier geldt dat het onduidelijk is wanneer de functie naar iedereen uitgerold gaat worden.

Check ook deze 33 ‘geheime’ WhatsApp-trucjes die je leven makkelijker maken.

Reageer op artikel:
WhatsApp komt met functie die je veel batterijduur gaat besparen
Sluiten