A. de Jong
A. de Jong Design 5 apr 2019

Futuristisch waterstofschip Energy Observer komt aan in Amsterdam

De Energy Observer, een gloednieuw futuristisch waterstofschip, is aangekomen in Amsterdam. Het schip maakt een wereldtoernee en is tot 14 april te bezichtigen in onze hoofdstad. Victorien Erussard en Jérôme Delafosse, die de expeditie leiden, kwamen een dag eerder aan dan gepland.

Futuristisch waterstofschip Energy Observer in Amsterdam

Het futuristische waterstofschip is aangemeerd bij de De Ruijterkade langs het IJ in Amsterdam. Het unieke schip, dat wereldwijd in het nieuws is gekomen, vaart de wereld over zonder broeikasgassen of fijnstof uit te stoten. De Energy Observer maakt gebruik van koolstofvrije waterstof uit het zeewater en zonne-energie. De wereldtoernee is een test om praktijkervaring op te doen, om de aanwezige technologieën uiteindelijk op grote schaal uit te voeren. De bemanning noemt de Energy Observer een ‘varend laboratorium’.

Aankomst waterstofschip Energy Observer bij de NDSM / Amsterdam

Copyright beelden Peter Eijking Aankomst van de 30 meter lange futuristische catamaran Energy Observer bij de NDSM in Amsterdam Noord. Het schip zal daar tot t/m zondag 14 april blijven liggen zodat belangstellende het kunnen bezichtigen. Meer over de Energy Observer hier: http://www.energy-observer.org/en/

De oprichter en kapitein van het waterstofschip is Victorien Erussard. Samen met expeditieleider Jérôme Delafosse vaart hij in zes jaar tijd de oceanen over. In totaal gaan ze tijdens hun duurzame wereldtoernee vijftig landen aandoen. Beide heren hebben jarenlange ervaring in het ontdekken van de oceanen. Delafosse brengt al 23 jaar lang het grootste deel van zijn tijd door op zee als filmmaker en expeditieleider, Erussard behoort tot ‘s werelds beste offshore racers en ondernam meerdere overzeese expedities, waaronder eentje naar de Zuidpool. Lees hier meer over dit ijzersterke duo.

Foto’s van de Energy Observer

Voor Amsterdam deed het futuristische waterstofschip Antwerpen aan, weer het veel bekijks trok. Tot en met 14 april kun je de Energy Observer bezichtigen in Amsterdam. Hieronder een paar foto’s van het schip van de toekomst. Meer specificaties en technische details lees je op de website van de Energy Observer. Het futuristische waterstofschip is ook te volgen op Instagram.

futuristisch waterstofschip, energy observer, amsterdam
futuristisch waterstofschip, energy observer, amsterdam
futuristisch waterstofschip, energy observer, amsterdam
futuristisch waterstofschip, energy observer, amsterdam
futuristisch waterstofschip, energy observer, amsterdam

Meer futurisme

Niets zo interessant als duurzaam en futuristisch design dat ons een kijkje in de toekomst geeft. Bekijk ook de 21 futuristische monumenten uit de tijd van het communisme in de Balkan en dit duurzame fantasiepark met futuristische wandelpaden in Istanbul.

Reageer op artikel:
Futuristisch waterstofschip Energy Observer komt aan in Amsterdam
Sluiten