10 nog opvallendere voetbalkapsels dan Babels roze coupe

Het internet stond afgelopen zondagavond niet vol met de mooie winst op onze aartsrivaal, Duitsland, maar met het roze haar van Babel. De lokken waren #trending op Twitter en andere social platformen.

Pro-feitje: Het roze haar van Babel is niet zó uniek, aangezien de felgekleurde haartrend al langere tijd populair is onder chicks, en deze trend ook al sinds 2017 aanwezig is onder mannen met kroeshaar – namelijk toen Frank Ocean zijn haar lichtroze verfde en onder andere Ye hem later volgde.

Voetbal Babel Kapsels

Daarnaast is Babel absoluut niet de eerste, en vast ook niet de laatste, voetballer die zichzelf een bijzonder kapsel aanmeet. Om even wat perspectief te bieden hebben we de 10 meest opvallende kapsels van voetballers op een rijtje gezet.

10. Ronaldo’s “pony”

Voetbal Babel Kapsels

#neverforget De Braziliaanse legende is niet alleen bekend om zijn ongelooflijke skills, maar ook vanwege dit, eh, aparte kapsel. Wat hij tegen de kapper gezegd heeft? ‘Denk pony, doe een fade.’ Say no more fam.

9. David Beckham’s cornrows

Voetbal Babel Kapsels

In een tijd waar ‘cultural appropriation’ nog niet zó’n ding was, besloot Ballin’ Beckham zichzelf wat cornrows aan te meten. Anno 2018 zouden we alleen maar #smh en #facepalm hierover tweeten.

8. Rodrigo Palacio’s rattenstaart

Voetbal Babel Kapsels

Had hij net Ratatouille gezien? Is de jaren 80 zijn favoriete tijdperk? Moest hij ieder gevoel voor stijl inruilen voor zijn sicke voetbal skills? Talloze opties, maar ik denk dat zelfs Rodrigo niet weet waarom hij in godsnaam dit haar heeft gehad.

7. Roberto Baggio’s mullet+

Voetbal Babel Kapsels

De Italiaan moet Palacio hebben gezien en hebben gedacht “Wat jij kan, kan ik beter”. De mullet in staartvorm, inclusief iets wat lijkt op een pony. Ook hevig geïnspireerd door de jaren 80. Weten we niet allemaal dat de jaren 80 het decennium is waar we qua stijl nóóit meer iets van terug moeten laten komen?

6. Abel Xavier’s blonde cornrows+

Voetbal Babel Kapsels

De Portugese Xavier heeft talloze bijzondere kapsels gehad door de jaren heen. Dit is er één van. Ik denk dat menig vrouwelijk popster er jaloers op is. Beyoncé, Gaga, eat your heart out.

5. Dijbril Cissé’s landingsbaan

Voetbal Babel Kapsels

Zei ik Frank Ocean in 2017? Cissé ging al in 2008 aan de slag met neon-kleurig kroeshaar. Niet zijn hele haar, maar alleen één baan op het midden van zijn hoofd. Alsof dit nog niet erg genoeg was, zijn baard en snor waren ook geblondeerd.

4. Bastian Héry’s halve Afro

Voetbal Babel Kapsels

Nog een voorloper van Babel, maar dan anders. De Franse Hery kwam in 2015 het veld op met een halve roze afro. Aangezien dit wel in het Twitter tijdperk was, was ook zijn haar een trending topic. Het werd vergeleken met Nando’s chicken logo tot Krusty de Clown.

3. Taribo West’s Gwen Stefani

Voetbal Babel Kapsels

Na de jaren 80 kwam er nog een decennium met stijlkeuzes die voor altijd vergeten moeten worden: de eind jaren 90 tot en met halverwege de 2000’s. In 1998 besloot Gwen Stefani haar haar knalblauw te verven, met vlechtjes en dan twee knotjes op haar hoofd. In exact hetzelfde jaar, deed West dit ook, maar dan met groen. Coincidence? I think not.

2. Gervinho’s gordijntjes

Voetbal Babel Kapsels

‘Mijn haar valt steeds voor mijn ogen, kunnen we daar niet iets aan doen?’ vroeg Gervinho. Zijn kapper heeft hem daarna laten zien hoe ze gordijnen wel eens open houden. Effectief? Vast wel. Bijzonder? Jazeker. Mooi? Absoluut niet.

1. Giovanni Simeone River’s …

Voetbal Babel Kapsels

Moeten er hier nog woorden aan vuil gemaakt worden? Ik weet niet eens wat ik er over moet zeggen. Oude kale man meets het eerste staartje van een baby? En, dat op het hoofd van een volwassen man? Dit kapsel spant, met stip, de troon. Voor altijd.

Reageer op artikel:
10 nog opvallendere voetbalkapsels dan Babels roze coupe
Sluiten