Jelle van Es
Jelle van Es Design 31 mrt 2019

Video: de bizarre mogelijkheden van fotorealisme in games

Games vandaag de dag zien er fantastisch mooi uit. Je komt in de meest waanzinnige omgevingen, komt personages tegen die vol met detail zitten en dankzij technieken als 4K en HDR komt alles in hoge resolutie met indrukwekkende lichteffecten binnen. Maar wat is dan de volgende stap? Deze nieuwe tech-demo denkt het antwoorden te vinden op het gebied van fotorealisme.

Fotorealisme in games

In een nieuwe video genaamd Rebirth tonen de mensen van Quixel aan wat er wat hen betreft mogelijk is. De techdemo draait op basis van de krachtige Unreal Engine 4 en laat een omgeving zien die gebaseerd is op IJsland. Daar zijn de makers een maand lang naar toe gegaan en hebben daar meer dan 1.000 scans genomen. Hieronder zie je het resultaat daarvan.

Rebirth: Introducing photorealism in UE4

Introducing Rebirth, a real-time cinematic produced by Quixel, harnessing the power of Unreal Engine and real-world scans from the Megascans Icelandic collection. With photorealistic results rivaling traditional offline renderers, Rebirth represents a new way of crafting computer graphics.

Of we dit ook daadwerkelijk snel in games gaan zien, dat is nog het tweede. Het is meer een video die laat zien wat er mogelijk is. Daarbij zijn de makers er ook trots op dat ze gebruik hebben gemaakt van fysieke camera die de omgeving kon vastleggen in een soort virtual reality-achtige wereld. Vervolgens werd alles in de Unreal Engine 4 geladen en qua kleuren aangepast, waardoor je de bovenstaande video als resultaat hebt.

Hoewel de video an sich al indrukwekkend is, zijn de onderstaande stilstaande beelden misschien wel indrukwekkender. Daar kun je gewoon goed kijken hoeveel details er in de techdemo zit en hoe goed het geheel er uit ziet. Bekijk de beelden hieronder.

Fotorealisme in games
Reageer op artikel:
Video: de bizarre mogelijkheden van fotorealisme in games
Sluiten