Noah Korevaar
Noah Korevaar Design 9 okt 2018

Vespa Elettrica: toekomst van de elektrische scooter is strak (en zeer prijzig)

De toekomst is elektrisch, zo roepen Elon Musk en Co. al jaren. Zelfs iconische merken als Vespa zullen met hun tijd mee moeten gaan. Twee jaar na de onthulling van de allereerste elektrische Vespa scooter gaat dat dan ook gebeuren, ook in Nederland.

Vespa Elettrica: flink prijskaartje voor elektrische scooter

Piaggio, het moederbedrijf van Vespa, heeft eindelijk het prijskaartje van de elektrische bolide bekend gemaakt. Houd je vast: 6390 euro. De groene toekomst die we allemaal voor ons zien is voorlopig dus nog behoorlijk prijzig.

Ter vergelijking: de goedkoopste op gas draaiende Vespas kosten letterlijk de helft. DeVespa Elettrica, zoals de energiezuinige scooter heet, kan nu ge-preorderd worden en zal later dit jaar al geleverd worden. Consumenten in de Verenigde Staten en China moeten tot volgend jaar wachten.

6390 euro is een bittere pil, maar daar krijg je wel een technisch hoogstandje voor terug. De scooter heeft een bereik van 100 kilometer, en kan binnen vier uur volledig opgeladen worden middels een standaard stopcontact.

Het meegeleverde battery pack gaat volgens de fabrikant tien jaar mee. De motor biedt 4kW en 5.2 Pk, wat ongeveer hetzelfde is als je gewend bent van een reguliere 50cc scooter. Nadeeltje: het bereik is ongeveer drie keer zo klein.

Vespa Elettrica: flink prijskaartje voor elektrische scooter

Een 4.3-inch scherm op het stuur maakt de gadget helemaal af. Ondertussen zit er nog een elektrische scooter in de pijplijn van Vespa, een hybride. De Elettrica X werd vorig jaar kort getoond tijdens de Milan Motorcycle Show. Daarover is helaas nog niet zoveel bekend.

Toen de elektrische Vespa in 2016 werd onthuld, was het nog groot nieuws. Anno 2018, slechts twee jaar later, is de markt van elektrische scooters (figuurlijk) ontploft. Van grote namen tot kleine doch ambitieuze startups: iedereen investeert in de toekomst van transport.

Kan Vespa zich tussen al dat geweld staande houden? We gaan het later dit jaar ontdekken! Jaguar laat ondertussen zien dat de toekomst van elektrisch rijden behoorlijk creepy kan zijn….

Vespa Elettrica: flink prijskaartje voor elektrische scooter
Reageer op artikel:
Vespa Elettrica: toekomst van de elektrische scooter is strak (en zeer prijzig)
Sluiten