A. de Jong
A. de Jong Design 21 nov 2018

‘Ruiten 8’ bevat een verstopt symbool dat je altijd gemist hebt

Waarschijnlijk zag je ver voor je achtste al voor het eerst een kaartspel, met daarin natuurlijk ook de Ruiten 8. En waarschijnlijk heb je de verborgen acht je hele leven al over het hoofd gezien. En nu zie je het nooit meer anders.

De geheime acht in de Ruiten 8

‘s Werelds meest indrukwekkende designs blijven verborgen. De ontwerper die de Ruiten 8 heeft ontworpen verdient alsnog een award. Want zijn verborgen acht op de Ruiten 8 van een klassiek kaartspel heeft zo’n beetje iedereen, incluis onszelf, al eeuwenlang gemist. De onderstaande tweet bracht een stroom aan reacties teweeg op social media. ‘Hoe oud was jij toen je voor het eerst zag dat er in de Ruiten 8 een acht verborgen zit?’, luidde de vraag van een Twitter-gebruiker Plink.

ruiten 8, verstopt symbool, acht

De post is op het moment van schrijven bijna 38.000 keer gedeeld op Twitter en harkte al meer dan 122.000 likes binnen. Er is massaal gereageerd, vol verbijstering. De meeste mensen op Twitter antwoorden met ‘zo oud als ik vandaag ben’ en ‘bedankt voor deze eyeopener’. En dan heb je natuurlijk ook nog de groep die zegt: ‘het feit dat dit soort dingen viral gaan, laat zien wat tegenwoordig de prioriteit van mensen is’. Eén ding is duidelijk: na vandaag zie je het nooit meer anders. En nee, de vlieger gaat niet op bij een Klaver, Schoppen of Harten acht. Al komt de laatst genoemde qua design nog het dichtst in de buurt.

Zo oud als vandaag

TheFinleyZone on Twitter

@PlinketyPlink today years old

Het feit dat dit viral gaat…

No Title

No Description

Yep, alleen relevant bij de Ruiten 8

ruiten 8, verstopt symbool, acht

Optische illusies

Oké, nu we toch bezig zijn met verstopte symbolen en optische illusies: check dan vooral ook even de Twitter-discussie ‘kat of kraai?’. Maar de optische illusie van de Japanse kunstenaar Akiyoshi Kitaoka slaat alles. Met drie simpele papiertjes bewijst hij dat zien niet altijd geloven is.

Reageer op artikel:
‘Ruiten 8’ bevat een verstopt symbool dat je altijd gemist hebt
Sluiten