Robert Kroes
Robert Kroes Design 27 dec 2018

5 unieke zwembaden met een waanzinnig design

Als je met een van de vele loterijen in ons land de komende tijd miljonair wordt, kun je natuurlijk een zwembad in de tuin nemen. Hartstikke leuk, maar helaas toch nog te gewoontjes om erbij te horen. Daarom helpen we je graag een beetje op weg om echt hoge ogen te gooien onder je rijke nieuwe vrienden. Deze zwembaden zijn niet alleen heerlijk voor een verfrissende duik, maar ook een lust om naar te kijken voor liefhebbers van design.

1. One Pacific

Dit cirkelvormige zwembad in een opvallend appartementencomplex in het Canadese Vancouver is geïnspireerd op de golven van de nabijgelegen Stille Oceaan. Een drie meter brede bodem van helder acryl biedt een sprookjesachtig uitzicht over de schilderachtige binnenplaats. Het zwembad zelf gaat vanuit het midden van de derde etage omhoog naar de vierde verdieping. De gebruikte techniek is van wereldklasse. Zeker als je aandacht hebt voor de kromming in de wanden die bijdraagt aan het golvende ontwerp van het hele gebouw.

2. American Football kijken tijdens het zwemmen

Een ander voorbeeld van een bijzonder zwembad is de Axalta Spa Cabanas op het TIAA-veld van Jacksonville Jaguars. Dit is het eerste en enige zwembad dat gebouwd is in een NFL-stadion. Hierin kun je enieten van de wedstrijd terwijl je een verfrissende duik neemt om te ontsnappen aan de verzengende temperaturen in Florida. Omringd door twintig cabanas kijken Jaguar-fans vanuit de noordelijke eindzone over het hele stadion. Een transparant paneel van acryl biedt seizoenkaarthouders een kijkje in de high-life van het drie meter diepe zwembad bovenop het TIAA Bank Field.

3. Golden Nugget Las Vegas


Het Golden Nugget Casino-zwembad vervult tegelijk een centrale aquariumfunctie. De levende haaien-tank brengt zwemmers letterlijk tussen de verschillende schepsels van de zee. De haaien-tank is ingepakt in acryl en bevat een 16 meter lange doorgang door het midden ervan. Dit bijzondere zwembad van drie verdiepingen voegt een uniek element toe aan de levendige en onstuimige omgeving die Las Vegas al biedt en laat gasten de meest gevaarlijke wezens op aarde van dichtbij en persoonlijk ervaren.

4. Gloucester Hotel Hong Kong

Ogenschijnlijk gelijkvloers met Victoria Harbour op het schilderachtige eiland Hong Kong kunnen gasten genieten van de schilderachtige skyline van de stad vanuit het zwembad van het Gloucester Hotel in Hong Kong. Het binnenzwembad bestaat uit drie acrylpanelen van meer dan 80 meter en vormt een doorschijnende en elegante barrière voor gasten die de beroemde ‘Symphony of Lights’ van bovenaf kunnen zien. Aziatische invloeden vermengd met een hedendaags design maken van dit zwembad een uniek voorbeeld van moderne zwembadarchitectuur.

5. Market Square Tower


Het zwembad bij Market Square Tower spreekt in alle opzichten de durfal aan. Het zwembad op het dak van dit gebouw is alleen toegankelijk voor bewoners van de luxe appartementen in de Tower Square-toren. De bijna 7 meter lange vrijdragende acryl bodem steekt ruim 2 meter uit het gebouw. Zo ervaren de zwemmers het zwembad alsof ze vrij boven de stad zwemmen. Overigens biedt de stad vanaf ruim 500 meter hoogte een fenomenale aanblik. Het zwembad is daarmee het hoogst gelegen in de staat Texas en het enige zwembad met glazen bodem in Houston.

Meer inspirerende zwembaden?

Uiteraard komen we graag jouw zwembad inspecteren als jij met jouw loterij-miljoenen jouw inspiratie hebt verwezenlijkt. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Dan is deze verkoelende fotoserie wellicht een uitkomst.

Reageer op artikel:
5 unieke zwembaden met een waanzinnig design
Sluiten