A. de Jong
A. de Jong Design 6 feb 2019

What were they thinking?! Hoe de Twitter Peek een voorspelbare flop werd

Aan revolutionaire innovaties gaan ellenlange onderzoeken, testfases, en pretentieuze presentaties vooraf. Des te pijnlijker is het als jouw uitvinding helemaal niet zo revolutionair blijkt te zijn. Vandaag aandacht voor de geflopte tech-innovatie Twitter Peek van Peek. em>What were they thinking?!

De Twitter Peek

In 2009 werd dit apparaat, dat qua uiterlijk het dichtst in de buurt komt van een random reader, in de markt gezet als de gadget die het leven van twitteraars compleet zou maken. Maar het apparaat bleek niet eens capabel om te doen waarvoor-ie is gemaakt: twitteren.

twitter peek, 2009, flop

Gebruikers kregen slechts een preview van 20 tekens van de tweets van mensen die ze volgden. Een tweet versturen ging nog net wel. Een Twitter-apparaat uitvinden terwijl Steve Jobs de wereld twee jaar eerder al verblijdde met de iPhone, dat is hetzelfde als dat je nu de wereld wil veroveren met een VR-bril waarmee je alleen 2D-tekenfilms mee kunt kijken.

Handig, zo’n CEO met een visie

Voor dit belachelijke ding betaalde je 100 euro. Per maand kwam daar nog eens 7 euro aan abonnementskosten overheen. “Niet iedereen wil honderden euro’s voor een smartphone betalen, maar iedereen wil twitteren,” zei CEO Amol Sarva destijds. Check ook deze 8 geflopte tech-uitvindingen die hun tijd te ver vooruit waren.

What is the Twitter Peek?

http://twitter.com/chrispirillo – http://twitter.com/schooltechtv – Lamarr is a good friend, and community member around Geeks and our live chat. He has done a few videos for me in the past, and I couldn’t pass this one up. Lamarr is giving us a first-hand look of the new Twitter Peek.

Toen de Twitter Peek op de markt kwam, was Twitter nog booming. Nu weten sommige jongeren al niet eens meer wat het is. In dit artikel lees je meer over de neerwaartse spiraal.

Reageer op artikel:
What were they thinking?! Hoe de Twitter Peek een voorspelbare flop werd
Sluiten