Jelle van Es
Jelle van Es Design 9 mrt 2019

Top 5 elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019

De Geneva Motor Show 2019 is één van de grootste en belangrijkste autoshows ter wereld. Op het evenement worden verschillende nieuwe modellen onthuld. Daarbij zijn het met name de zogenaamde conceptauto’s die veel aandacht krijgen. Dit zijn wagens die fabrikanten tonen om consumenten zo een idee te geven wat er in de toekomst allemaal mogelijk is. Nu er steeds meer aandacht is voor elektrisch rijden, zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat er op de Geneva Motor Show 2019 veel elektrische conceptauto’s zijn. Dit zijn vijf hele toffe wagens wat ons betreft.

Elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019: Audi Q4e-tron

We beginnen dit rijtje met de Audi Q4e-tron conceptauto. Het is een compact SUV met veel ruimte aan de binnekant en een stuur in de vorm van een hexagon. Ook heeft hij bij het dasboard een groot touchscreen voor al je infotainment. Daarnaast ziet hij er heerlijk modern uit.

Elektrische conceptauto's van de Geneva Motor Show 2019

Elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019: Honda E prototype

Het interessante van de Honda E prototype is dat het een auto is waarvan je echt het idee krijgt dat hij straks op de weg kan rijden en dat hij ook betaalbaar gaat zijn. Bovendien ziet hij er lief uit met zijn koplampen in die aandoen als ogen.

Elektrische conceptauto's van de Geneva Motor Show 2019

Elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019: Nissan IMQ Concept Crossover

De Nissan IMQ Concept Crossover is juist weer het tegenovergestelde. Deze wagen lijkt net uit een Batman-film te zijn ontsnapt. De wagen moet geschikt zijn voor alle terreinen en zit behoorlijk hoog op de weg, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je onderkant over de grond schaaft.

Elektrische conceptauto's van de Geneva Motor Show 2019

Elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019: Volkswagen ID.Buggy

Ook de Volkswagen ID.Buggy is een lekkere aparte wagen. De buggy was in de jaren tachtig populair, maar wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Met deze elektrische variant wil Volkswagen daar iets aan doen. Qua look is hij redelijk gelijk aan het origineel, maar dan elektrisch en een dynamisch design.

Elektrische conceptauto's van de Geneva Motor Show 2019

Elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019: GFG Style Kangaroo

De laatste wagen is een lekkere over de top sportwagen. De GFG Style Kangaroo is een superwagen die binnen 3,5 seconden op de 100 kilometer per uur zit en een topsnelheid heeft van zo’n 248 kilometer per uur. De grote vraag is dan wel hoe lang de batterij mee gaat, maar dat terzijde.

Elektrische conceptauto's van de Geneva Motor Show 2019 5

Check ook Goodyear AERO, de band die deze week gepresenteerd als het wiel van de vliegende auto van de toekomst.

Reageer op artikel:
Top 5 elektrische conceptauto’s van de Geneva Motor Show 2019
Sluiten