Noah Korevaar
Noah Korevaar Design 17 okt 2018

Filipijnse ontwerper levert schitterende Star Wars meubelcollectie af

Star Wars is overal. De franchise overspant generaties aan fans, die gedreven door nostalgie warm lopen voor de nieuwste merch. Dat geldt al helemaal sinds Disney de touwtjes in handen heeft. Een Filipijnse ontwerper brengt de iconische films samen met zijn eigenzinnige meubels.

Star Wars meubels

De meeste merchandise die Disney voor Star Wars uitbrengt is volledig in your face. Felle kleuren, het masker van Darth Vader en in de meeste gevallen gericht op kinderen. Tof, maar geen stukjes design die je trots aan je gasten laat zien.

Daar brengt de Filipijnse ontwerper Kenneth Cobonpue verandering in. Hij heeft afgelopen week een nieuwe meubelcollectie gepresenteerd, geïnspireerd op de science-fiction klassiekers.

Chewbacca, Luke en natuurlijk Darth Vader komen terug in een aantal stoelen, een poef en zelfs een lamp. Het is echter nooit on the nose, en dat maakt de designs juist zo tof.

Star Wars meubel design Star Wars meubel design

Die subtiele aanpak was volgens de ontwerper ook juist een vereiste: “Eerst zei ik tegen Disney dat ze mij niet nodig hadden. Ik maak immers geen replicas van machines. Fans kopen enkel iets als het masker van Darth Vader erop staat – dat ga ik dus niet doen,” aldus de Filipijnse ontwerper.

De lens van een Filipijnse ontwerper

“Maar Disney zei, ‘Nee, nee, nee. We willen juist dat je de films interpreteert door de lens van een Filipijnse ontwerper.” Dat maakte voor Cobonpue het verschil. Hij kon dus zijn gang gaan, alsof het een compleet eigen project was.

Dat zie je direct terug in de vijf resulterende stukken. De ontwerper ging terug naar zijn herinneringen aan de jaren zeventig. Toen zat hij zelf als klein jongetje achter de televisie, met grote ogen. Die nostalgische herinneringen aan de Star Wars films dienden als de basis voor de designs.

Star Wars meubel design Star Wars meubel design

Voor meer foto’s van de collectie kun je de Instagram van Kenneth Cobonpue checken. Wil je de meubels zelf aanschaffen? Dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Voorlopig zal de collectie enkel verkrijgbaar zijn in de Filipijnen. De ontwerper bevestigt echter dat Disney zich bewust is van de wereldwijde interesse, dus hopelijk komt daar snel verandering in. Check in de tussentijd ook deze iconische buitenlandse filmposters van Star Wars.

Star Wars meubel design
Reageer op artikel:
Filipijnse ontwerper levert schitterende Star Wars meubelcollectie af
Sluiten