Jelle van Es
Jelle van Es Design 9 mrt 2019

Spiegelend concertgebouw in Saudi-Arabië zorgt voor unieke reflecties

Een concerthal is vaak een plek waarbij architecten los mogen gaan. Denk maar aan het Sydney Opera House en de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles. In Saudi-Arabië is er nu ook een concertgebouw die zeer opvalt. Het is een gebouw dat zich in de middle of nowhere bevindt en waarbij de buitenkant van spiegels is gemaakt. En dat levert unieke reflecties op.

Een spiegelend concertgebouw

Omdat het zo afgelegen ligt, wordt de omgeving prachtig in het gebouw gereflecteerd. De onderstaande video geeft een perfect beeld van hoe dat er uitziet en het is echt uniek.

Maraya Concert Hall in al Ula, Saudi Arabia

A miracle in the middle of the desert which makes every visitor wonder. A place like no other on earth, Maraya , the mirror concert hall. Maraya exists in harmony with the surrounding desert, reflecting the sky, the mountains and the otherworldly landscape of al Ula.

Ook aan de binnenkant is er een speciale ruimt waarbij er een grote spiegel in het midden is die de omgeving reflecteert. Op die manier komt kunst op een waanzinnige manier tot leven.

concertgebouw

En tot slot kunnen er ook nog concerten worden gehouden, maar die zaal is in vergelijking met de rest wel wat aan de saaie kant.

concertgebouw
Reageer op artikel:
Spiegelend concertgebouw in Saudi-Arabië zorgt voor unieke reflecties
Sluiten