A. de Jong
A. de Jong Design 19 sep 2018

Yes! Sony komt met mini-console PlayStation Classic

Met zijn allen verlangen we zo erg terug naar de jaren 80 en 90, dat er een massale gekte ontstond toen de Nintendo 8-bit (NES) en Super Nintendo (SNES) opnieuw werden uitgebracht in miniatuurformaat. Goed nieuws voor de iets jongere generatie: Sony doet hetzelfde en komt met de PlayStation Classic.

De PlayStation Classic van Sony past in je hand

Nee, geen levensgrote spelcomputer met het geluid van een stofzuiger, zoals je ooit gewend was. De PlayStation Classic van Sony past namelijk gewoon in je hand en kun je overal mee naartoe nemen.

Introducing PlayStation Classic

PlayStation Classic available 12.3.18. Learn more at https://www.playstation.com/en-us/explore/playstation-classic/ https://www.playstation.com/en-us/explore/playstation-classic/ “PlayStation” and the “PS” Family logo are registered trademarks or trademarks of Sony Interactive Entertainment Inc. All games featured are trademarked and copyrighted properties of their respective publishers and/or licensors

De originele PlayStation kwam alweer 23 jaar geleden uit en zorgde voor een revolutie in de wereld van de gameconsoles. De nieuwe mini-console die nog in 2018 wordt uitgebracht, is twee keer zo compact als het origineel.

Standaard staan er twintig klassieke en tijdloze games op de Playstation Classic. We noemen Jumping Flash, Tekken 3, Ridge Racer Type 4 en Final Fantasy VII. Eerlijk is eerlijk: de polygonen hebben de tand des tijds iets minder florissant overleefd dan de pixels van Nintendo’s Super Mario, maar daar krijg je wel een modernere gameplay voor terug. En natuurlijk nog steeds heel veel nostalgie.

Twee originele controllers

Je krijgt bij Playstation Classic een HDMI-kabel, waarmee je de console op je moderne televisie kunt aansluiten. Ook worden er twee replica’s van de originele controller bijgeleverd, zodat je samen met je vrienden weer als vanouds avonden lang Tekken 3 kunt spelen. Geen zorgen om de geheugenkaartjes van vroeger, die zo snel vol zaten. Alles wordt nu digitaal opgeslagen.

sony, playstation classic, mini-console

De Playstation Classic komt op 3 december uit in Amerika, waar de nostalgische spelcomputer 100 dollar gaat kosten. De rest van de beschikbare games en de datum van de lancering buiten de Verenigde Staten wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer nostalgie

Nu je toch in een nostalgische bui bent, check dan ook deze 17 trends op de middelbare school van de jaren 90 en deze top 8 ‘nineties sneakers’ die in 2018 opnieuw zijn uitgebracht.

Reageer op artikel:
Yes! Sony komt met mini-console PlayStation Classic
Sluiten