A. de Jong
A. de Jong Design 20 nov 2018

Eve’s Robot Dreams Brothel: een seksrobot-bordeel met respect

Een seksrobot met kunstmatige intelligentie geeft altijd een eng kijkje in de toekomst. Maar ze gaan er ook voor zorgen dat een eeuwenoud en mensonterend beroep zal verdwijnen, al geeft een enkele prostituee aan het voor haar dan wel zijn plezier te doen. Hoe dan ook, het eerste bordeel met uitsluitend seksrobots, Eve’s Robot Dreams Brothel genaamd, wil in 2019 in de Amerikaanse staat Californië haar deuren openen.

Seksrobot-bordeel met respect voor de ‘dames’

Een maatschappelijke zorg rond seksrobots is volgens Unicole Unicron, ontwerper van robots en initiatiefnemer van het bordeel, ‘het seks hebben zonder wederzijdse toestemming’ en ‘het onmenselijk behandelen van een seksrobot’. En als de scheidslijn tussen echte mensen en robots vervaagt, kun je de gevolgen zelf invullen. “Met het Eve’s Robot Dreams Brothel willen een omgeving creëren waar robots worden behandeld met het respect dat ze verdienen. Dit zal in de maatschappij ook moeten gebeuren, om eventuele rebellie in de toekomst te voorkomen”, aldus de initiatiefnemer, die claimt dat het om ‘s werelds eerste seksrobot-hotel gaat.

Eve’s Robot Dreams on Indiegogo

Uploaded by Eve’s Dreams on 2018-09-22.

Om respect voor de robots te kweken, moeten de bezoekers de seksrobot eerst leren kennen. Dat kan in het bordeel zelf, maar ook via de app Realbotix. Een date op locatie vindt plaats in het café van Eve’s Robot Dreams Brothel. Een privé-sessie met bionische seks kost omgerekend 106 euro. En als je als eerst seks wil hebben met een nieuwe robot, betaal je omgerekend 8.700 euro. Seks met een robot zonder kunstmatige intelligentie kost omgerekend 52 euro. Ook zijn er mannelijke robots beschikbaar.

Crowdfunding

Klinkt leuk, maar er is ook geld nodig om dit idee te realiseren. Dat probeert Unicole Unicron te realiseren via crowdfunding op Indiegogo. Er is tot nu toe 1 procent van de beoogde 155.000 dollar ingezameld. Dat wordt voorlopig toch nog even naar de Reeperbahn in Hamburg of de Wallen in Amsterdam.

Check ook dit kijkje achter de schermen bij de makers van Samantha, een sex doll met kunstmatige intelligentie.

Reageer op artikel:
Eve’s Robot Dreams Brothel: een seksrobot-bordeel met respect
Sluiten