A. de Jong
A. de Jong Design 1 nov 2018

Met Scrabble ‘space’ kun je eindelijk scrabbelen in de ruimte

Ooit verkassen we naar een andere planeet. En dat brengt heel wat problemen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld eten laten groeien in de ruimte? En hoe zit het met inteelt als we per kolonie gaan reizen? Ach, allemaal kleinigheidjes. Het belangrijkste probleem is in ieder geval al opgelost: Scrabble komt met een space-editie, bedoeld om te spelen zonder zwaartekracht.

Scrabble viert 70-jarige bestaan met space-editie

Scrabble viert dit jaar het 70-jarige bestaan op aarde. Tijd om de ruimte in te gaan. Wie is er niet groot geworden met dit taalspel, waarbij de vreemdste woorden worden gevormd en de mooiste discussies ontstaan. Dat moet natuurlijk doorgegeven worden van generatie op generatie, ook de generaties die hun leven slijten in de ruimte. Voor hen, en voor André Kuipers, is er nu de space-editie. Sorry, we draven door. Hij is eigenlijk vooral voor astronauten.

Introducing Scrabble Space Edition

2018 marks Scrabble’s 70th year on Earth. Scrabble continually updates as often as language does. Psychologists have always encouraged astronauts to play Scrabble in space. Now, we have created a special magnetic edition made out of meteorite, that finally provides those heroes with the Scrabble they deserve.

“Psychologen hebben altijd bepaalde kleine gewoontes aangemoedigd om astronauten gezond te houden in de ruimte”, aldus Mattel Games, uitgever van Scrabble. “Een van die gewoontes is Scrabble spelen. Astronauten erkennen dat het belangrijk is voor de gemoedsrust.”

Scrabbelen zonder zwaartekracht, mét metoorstof

Om de zwaartekracht te overwinnen, heeft Mattel Games voor deze space-editie van Scrabble de handen ineen geslagen met LOLA MullenLowe. Het bord en de steentjes zijn magnetisch en het spel is te bevestigen met een klittenbandsysteem. Een leuk extra is dat er in het bord meteoorstof zit verwerkt. Aanvankelijk gaat het om een limited edition, die naar astronauten en ruimtestations wordt gestuurd. Ook zijn ze te zien op de pop-up evenementen wereldwijd ter ere van het 70-jarige bestaan van Scrabble.

Scrabble Space editie, ruimte, zwaartekracht, astronauten (1)

Mattel Games zegt dat de spelborden 15 keer meer kosten dan een regulier spel. Het bedrijf sluit een massa-productie niet uit. Blijf op de hoogte via SpaceScrabble.com.

Check ook dit artikel, met de 11 leukste spelletjes om te spelen als de stroom uitvalt. Als dat maar niet gebeurt in het ruimtestation.

Reageer op artikel:
Met Scrabble ‘space’ kun je eindelijk scrabbelen in de ruimte
Sluiten