A. de Jong
A. de Jong Design 18 feb 2019

Save Plastics introduceert zelfvoorzienend huis van afvalplastic

Het Nederlandse Save Plastics, dat al ruim 30 jaar gerecyclede producten voor de weg-, water- en natuurbouw maakt, komt met een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning, geproduceerd met lokaal afvalplastic.

Save Home van afvalplastic

Save Plastics noemt de woning van afvalplastic Save Home en claimt het eerste huis te zijn dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert; comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

save plastics, save home, plastic, afvalplastic

De Save Home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort. De woning bestaat uit losse units die naar wens kunnen worden geschakeld. Dankzij onder meer slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en moderne technologieën is de woning zelfvoorzienend. Waar mogelijk wordt 100 procent gerecycled plastic gebruikt. Zo wordt de gevel volledig bekleed met kunststof, net als het buitenterras. Overige gebruikte materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

Virtuele tour van Save Plastics

Benieuwd de Save Home eruit ziet? Bekijk de woning en loop er virtueel doorheen. Start hier de virtuele tour in een nieuw venster. De Save Home is ontworpen door Architectenbureau Enklaar en Klavers en is volledig doorgerekend volgens de geldende normen. Bekijk ook de andere producten van Save Plastics.

Check ook dit 3D-geprinte huis, dat in één dag gebouwd kan worden voor een slordige 4.000 euro.

Reageer op artikel:
Save Plastics introduceert zelfvoorzienend huis van afvalplastic
Sluiten