Jelle van Es
Jelle van Es Design 22 apr 2019

‘s Werelds grootste indoor waterval werkt op gerecycled regenwater

Mocht je plannen hebben om binnenkort een reisje te boeken naar Zuid-Oost Azië, dan doe je er goed aan om te vliegen op Singapore. Niet alleen is dat een stad die van vele markten thuis is, de stad is ook nog eens voorzien van het Jewel Changi Airport. Daar vind je de grootste indoor waterval, die draait op gerecycled regenwater. Het water wat er dus op een prachtige manier naar beneden komt, is niet verspild. De waterval is maar liefst 40 meter hoog en is een waar spektakel.

De grootste indoor waterval

In de waterval wordt maar liefst 38.000 liter water opgepompt en neergekletterd, waardoor er dus geen water wordt verspild. Bovendien zorgt de waterval er niet voor dat er overlast naar buiten toe wordt veroorzaakt. De kans waarin de waterval staat is voorzien van dik glas, waardoor de eventuele luchtverkeersleiders geen last hebben van het geluid dat geproduceerd wordt.

waterval

Verder vind je rondom de waterval verschillende kleinere watervallen en diverse winkels om even lekker in te gaan shoppen. Ook kunnen kinderen spelen in de netten en kunnen volwassen genieten van de groene oase die rondom de waterval is gebouwd. Overigens zal de indoor waterval binnenkort verslagen worden door een andere wat betreft grootte. In het Chinese Qingdao wordt gewerkt aan een indoor waterval van maar liefst 50 meter. Hieronder een paar heerlijke plaatjes van de waterval en de omgeving in het vliegveld van Singapore.

Reageer op artikel:
‘s Werelds grootste indoor waterval werkt op gerecycled regenwater
Sluiten