Jelle van Es
Jelle van Es Design 26 jan 2019

s Werelds eerste ‘glow in the dark’ ramen-restaurant is een feit

Ramen is een Japans gerecht dat eigenlijk simpel moet zijn. Een bouillon, noodles, wat zeewier, een zachtgekookt eitje, wat varkensvlees en je hebt al een flinke maaltijd. Maar er zijn steeds meer restaurants die er iets speciaals mee willen doen. Zo kon je in Japan al blue ramen eten, maar dat is nog maar het begin. In de Amerikaanse stad Atlanta wordt op 30 januari de tijdelijke winkel Nakamura geopend. Iets meer dan twee weken lang kun je daar genieten van ‘glow in the dark’ ramen.

Het eerste ‘glow in the dark’ ramen-restaurant

Het pop-up restaurant is een idee van Ami Sueki, die eerder werkte voor Coca-Cola en nu eigenaar is van de design studio Zoo as Zoo. Samen met het bedrijf Dashboard besloot ze om te kijken of je met Ramen een glow in the dark-concept kon bedenken. En nu wordt het werkelijkheid. Het gaat een klein restaurant zijn waar je met een paar mensen tegelijkertijd maar in kan. Als je er eenmaal zit, kun je genieten van verschillende glow in the dark gerechten en drankjes. Naast de ramen zullen ook de verschillende dumplings en cocktails oplichten terwijl je ze naar binnen werkt.

glow in the dark ramen

Het is overigens allemaal redelijk biologisch. Het goedje dat alles laat schijnen komt uit boomschors en wordt gemixt met tonic om het te laten gloeien in een black light. Ondanks dat het er dus apart uitziet, kan het dus allemaal geen kwaad. Mocht je niet in de buurt zijn van Atlanta, dan is het goed om te weten dat het concept ook andere wereldsteden aan gaat doen. Wanneer het precies op de verschillende plekken komt, is niet helemaal bekend, maar men wil in elk geval afreizen naar Londen, New York, Miami, Seoul en Tokio. Meer over het concept kun je vinden op de website van het restaurant.

Check ook deze 13 tatoeages die oplichten in blacklight.

Reageer op artikel:
s Werelds eerste ‘glow in the dark’ ramen-restaurant is een feit
Sluiten