Jelle van Es
Jelle van Es Design 8 dec 2018

Help! De robothond van Boston Dynamics krijgt armen

De kans dat we straks in een wereld terechtkomen waar robots het voor het zeggen hebben, lijkt steeds dichterbij te komen. En dan blijkt de visie van de makers van The Terminator gewoon te kloppen. Voor een groot gedeelte hebben we dat te danken aan Boston Dynamics. Zij werken al een aantal jaar aan geavanceerde robots. Deze moeten nu nog opstand bestuurt worden of gebruik maken van een programma dat zij kunnen uitvoeren, maar over een jaar of tien kunnen ze dat waarschijnlijk zelfstandig. Een bekend project van Boston Dynamics is Spotmini, de robothond. En lijkt een bionische arm als upgrade te komen. Help!

Robothond Boston Dynamics met bionische arm

Dat is althans hetgeen dat het Italiaanse Youbionic voor ogen heeft. Het bedrijf werkt al sinds 2014 aan een bionische arm, die via een 3D printer is gemaakt. Maar ja, die staat dan maar op zijn standaard en kan niet veel doen. Door hem te koppelen met Spotmini van Boston Dynamics heb je een robot die rond kan lopen en de armen kunnen dan gebruikt worden om dingen vast te pakken of te activeren. De onderstaande video geeft je wat dat betreft een goed idee wat de maker wilt bereiken.

https://www.youtube.com/watch?v=AHjduiXLzWs

De mogelijkheden zijn op deze manier eindeloos. Het wordt wel een relatief zwaar geheel. Spotmini zelf weegt 25 kilo en de bionische arm telt daar nog eens 14 kilo bij op. Wanneer je het zou willen gaan gebruiken, dan moet je wel rekening houden met het feit dat het geheel momenteel niet langer dan 90 minuten mee zal gaan. En het is momenteel nog niet zo dat de robot los opdrachten kan voltooien. Daarvoor moet je hem nog aansturen. Maar in de toekomst kan de combinatie op deze manier je favoriete drankje inschenken. Hieronder een paar plaatjes die gelden als inspiratie van wat je straks met de robothond en bionische arm kan doen.

robothond bionische arm, boston dynamics
robothond bionische arm, boston dynamics
robothond bionische arm, boston dynamics
robothond bionische arm, boston dynamics

Meer over Boston Dynamics? Bekijk dan hier hun rennende robot.

Reageer op artikel:
Help! De robothond van Boston Dynamics krijgt armen
Sluiten