Robert Kroes
Robert Kroes Design 18 dec 2018

Deze bank is gemaakt van plastic waterflesjes en gaat je leven lang mee

Lovesac is een start-up die iets wil doen aan de milieubelasting van wegwerpplastic. In plaats van een milieubelasting maken ze van dit plastic een vezel. Deze vezels worden gebruikt voor duurzame banken en stoelen die een leven lang meegaan. Ben jij op zoek naar inspiratie, besparing en een bijdrage aan een beter milieu ineen? Met deze bank zit je dan goed. Of beter gezegd: óp deze bank.

Plastic waterflessen omzetten tot vezels

Lovesac wil een bijdrage leveren aan het recyclen van wegwerpplastic. Dit doet zij door het plastic van waterflessen te hergebruiken als een vezel. Deze repreve vezel is duurzaam, licht en sterk. Daarom hebben zij bedacht om deze vezel in te zetten bij het maken van banken, stoelen en foulards. Per bank(deel) recyclet de start-up tussen de 600 en 1.200 waterflessen. Het bedrijf schat dat zij alleen in 2018 al 11 miljoen waterflessen hergebruiken.

lovesac, bank, plastic, wegwerpflesjes

Levenslange garantie op duurzame bank

Het bedrijf heeft berekend dat de repreve vezel zo sterk is dat een bank van dit materiaal net zo lang meegaat als 4 reguliere bankstellen na elkaar. Je krijgt dan ook levenslange garantie op de banken. Wanneer je jouw eerste aankoop doet kun je kiezen uit diverse ‘sactionals’, zoals zij de bankdelen noemen. Er zijn diverse types, zoals Ottomanen, hoekdelen en stoelen. Zo kun je zelf combineren om jouw ideale samenstelling te maken. Daarna kun je altijd nog losse delen bijbestellen. Bij de banken kun je covers bestellen. Deze covers zijn verwijderbaar en wasbaar. Uiteraard zijn de covers ook gemaakt van de repreve vezel.

De losse onderdelen zijn via internet te bestellen en worden als pakket geleverd in bleek- en verfvrij karton. Bekijk de website van Lovesac voor meer informatie.

lovesac, bank, plastic, wegwerpflesjes

Meer duurzame initiatieven

Gelukkig worden er steeds meer duurzame initiatieven genomen door bedrijven. Zo is dit meubilair gemaakt van plastic uit de Amsterdamse grachten. Ook interessant: deze start-up die eetbaar plastic heeft ontwikkeld, dat oplost in water.

Reageer op artikel:
Deze bank is gemaakt van plastic waterflesjes en gaat je leven lang mee
Sluiten