Froot.nl
Froot.nl Design 18 aug 2018

Met deze printer schrijf je de perfecte boodschap in het zand

Het achterlaten van een bericht op het strand, dat heeft iets romantisch. Een groot hart tekenen en dan de naam van jezelf en je grote geliefde er in neerzetten, dat is het ultieme teken van liefde. En hopelijk duurt die liefde iets langer dan dat het vloed wordt en de zee met zijn golven jouw boodschap weg spoelt. Misschien dat je ooit de gedachte hebt gehad om op het strand via een mooie tekst je geliefde ten huwelijk te vragen. Mocht dat het geval zijn en heb je daarbij een hele boodschap, dan is deze printer iets om in te huren.

Printer print verhalen in het zand

Youtuber Ivan Miranda besloot dat het de hoogste tijd was om een speciale printer te maken die in staat is om complete teksten op het strand uit te printen. Zijn print machine lijkt een beetje op de oude printmachines uit de jaren tachtig. Net als die machines gaat de ‘printnaald’ telkens van boven naar beneden en ‘print’ hij op die manier woorden uit op het strand. De onderstaande video laat zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

SAND DRAWING ROBOT

I finally did a test of the sand drawing robot, it worked beautifully. First time. At last ya’ll had an opportunity of seeing what this project was all about and I hope you like it. Thanks again to my friends that helped my recording this test!

Het enige echte nadeel van deze strand printer, naast dat het font wat ouderwets oogt, is dat het een behoorlijke tijd kost voordat alle woorden zijn uitgeprint. Je moet een behoorlijk stuk strand dus gaan claimen en hopen dat het in de tussentijd geen vloed wordt dat jouw woorden kan bedreigen. Om nog maar te zwijgen over honden die totaal geen respect heeft voor jouw ‘Lieve Rita, we kennen elkaar nu 36 jaar, we hebben van alles meegemaakt, wil je met me trouwen? Je lieve Henk’. Uiteraard zijn deze namen gewoon volledig uit mijn duim gezogen, dus Rita, als je dit leest, je Henk is (nog) niks van plan.

printer, zand, strand

Check ook dit huis, dat in 24 uren gemaakt kan worden door een 3D-printer.

Reageer op artikel:
Met deze printer schrijf je de perfecte boodschap in het zand
Sluiten