A. de Jong
A. de Jong Design 14 nov 2018

Politie Dubai vliegt op Speeder Bikes à la Star Wars

De politie in Dubai loopt altijd voor op de rest. Zo rijden ze al een tijdje rond in de meest luxe sportauto’s, om over deze politierobot maar te zwijgen. Nu gaan ze weer een stapje verder in de woestijn, te weten dat de politie in Dubai is begonnen met trainingen op Speeder Bikes à la Star Wars.

Politie Dubai test hoverbikes

Als politieagent in Dubai heb je het niet makkelijk. Je wordt aan alle kanten ingehaald door luxe sportauto’s en een groot gedeelte van de directe omgeving is niet te bereiken door onbegaanbaar terrein. De bovengenoemde politiesportauto’s was al een eerste maatregel, de tot de verbeelding sprekende hoverbikes in de onderstaande video’s vormen een volgende stap.

Hoverbike S3 2019 Dubai Police flying lesson

Uploaded by HOVERSURF OFFICIAL on 2018-10-18.

De hoverbikes, die wij in onze fantasiewereld toch liever Speeder Bikes noemen, zijn gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Hoversurf. In 2017 sloot het bedrijf een deal met de politie van Dubai. Een hoverbike van Hoversurf weegt 115 kilo, vliegt met een snelheid van maximaal 100 kilometer per uur en heeft met piloot een actieradius van 25 minuten. In de drone-modus, zonder piloot dus, heeft de hoverbike een actieradius van 40 minuten. Het bedrijf werkt al aan opvolgers met een hogere actieradius.

Op dit moment zijn twee teams aan het trainen op de futuristische vliegende politiemotoren. “De hoverbikes zijn ideaal om moeilijke gebieden te bereiken. Dit is een mooie eerste stap”, zegt brigadier Khalid Nasser Alrazooqi in een interview met CNN. Joseph Segura-Conn, COO van Hoversurf, bevestigt de het bedrijf de komende maanden een aantal orders kan verwachten. “Of ze er nou dertig of veertig willen hebben, we maken ze voor hen.” De hoverbikes moeten in 2020 al de weg op. Of beter gezegd: de lucht in.

Speeder Bikes in Star Wars

Of de vergelijking met Speeder Bikes in Star Wars een beetje opgaat? Bekijk de onderstaande scene uit Star Wars: Return of The Jedi en je begrijpt wat we bedoelen.

Speeder Bike Chase [720p]

Star Wars Episode 6 “Return of the Jedi”

Check ook deze video van Casey Neistat, die een van de eerste vliegende auto’s test. Welkom in de toekomst.

Reageer op artikel:
Politie Dubai vliegt op Speeder Bikes à la Star Wars
Sluiten