A. de Jong
A. de Jong Design 28 sep 2018

LEGO komt met functionerende windmolen van plantaardige LEGO

Eerder dit jaar maakte LEGO bekend dat het de plastic blokjes gaat vervangen door plantaardige. Niet veel later rolde de eerste plantaardige LEGO van de band. Nu komt de Deense speelgoedfabrikant met een volledig functionerende windmolen van Vestas. Juist, van plantaardig ‘plastic’.

Vestas-windmolen van plantaardige LEGO

De nieuwe windmolen is in samenwerking met Vestas tot stand gebracht. Dit is een Deense fabrikant van windturbines en wereldleider in deze markt. De windmolen van plantaardige LEGO bestaat uit 826 stukjes en is een meter hoog. Bij de windmolen worden ook boompjes, Vestas-poppetjes, een hond en een bouwpakket voor een huis en Vestas-auto geleverd.

plantaardige lego, vestas, windmolen

“Met de LEGO Creator Expert Vestas® Wind Turbine willen we een leuke speelervaring bieden en tegelijkertijd bij de jongste generatie bewustzijn creëren op het gebied van duurzaamheid”, schrijft de Deense speelgoedfabrikant in een persbericht. Als het bouwpakket is opgebouwd, is de windmolen volledig functioneel. Zo worden de lichtjes op de veranda aangedreven door de Vestas-windmolen.

Volledig groen in 2030

Deze ecologische en duurzame LEGO-set is vanaf 23 november wereldwijd online te koop. “Deze set is de eerste stap in onze ambitie naar volledige duurzaamheid”, zegt Tim Brooks, vicepresident van de afdeling Environmental Responsibility bij LEGO Group.

plantaardige lego, vestas, windmolen

De Deense speelgoedfabrikant gaat de komende jaren plastic helemaal verbannen. In 2030 moet alle LEGO plantaardig zijn. Het bedrijf heeft onder meer een Climate Savers partnership gesloten met het Wereld Natuur Fonds, met targets over duurzame productie. Zo is er 135 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe duurzame materialen. Jaarlijks worden er ongeveer 20 miljard steentjes geproduceerd. Tel uit de uiteindelijke winst voor Moeder Aarde.

Suikerriet

De nieuwe plantaardige ‘plasticsoort’ is gemaakt van suikerriet en is al uitvoerig getest. De blokjes en steentjes hebben exact dezelfde kwaliteit als je gewend bent. Het suikerriet wordt duurzaam geteeld en de blokjes en figuurtjes zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Check ook deze biologisch afbreekbare yogabroek en de patatzak van de toekomst, gemaakt van aardappelschil.

Reageer op artikel:
LEGO komt met functionerende windmolen van plantaardige LEGO
Sluiten