A. de Jong
A. de Jong Design 19 okt 2018

Herontwerp pizza emoji is een verbetering die de pizza verdient

Als smartphone gebruikers één ding heel belangrijk vinden, dan zijn het de emoji in de categorie eten en drinken. We leven ten slotte in het Instagram-tijdperk, dus eten moet er goed uitzien. Na de nieuwe bagel (met roomkaas) is het nu tijd voor een herontwerp van de pizza emoji.

Pizza emoji met kaas, tomaat en basilicum

Het idee komt van designer Michael Flarup, die het tijd vindt voor meer diversiteit op de pizza emoji. Toegegeven: hij heeft gelijk. Op dit moment bestaat de pizza van Apple uit een droge bodem zonder kaas en tomaat met alleen wat plakjes pepperoni. Michael Flarup heeft de pizza het elan gegeven dat de emoji verdient. Krokante korst, tomaat, kaas en zelfs een blaadje basilicum.

Ziet er een stuk smakelijker uit toch? Zo durven we weer mensen lekker te maken met een pizza. Michael Flarup is in korte tijd de publiekelijke voorvechter voor betere food emoji geworden. Na de

This is how we fix that bagel issue, people 🤗 pic.twitter.com/dmUa3esiLu

— Michael Flarup 🇺🇸 Smashing Conf (@flarup) 16 oktober 2018

” rel=”noopener” target=”_blank”>bagel controverse bij Apple, kwam hij met een design voor meer diversiteit onder de bagels. Want waarom wel racisme onder mensen aanpakken en niet onder bagels? Zijn tweet ging viral, dus kreeg hij de smaak te pakken. Apple, neem deze man in dienst!

Apple is gevoelig voor petities, blijkt uit de bagel

Of deze pizza emoji er gaat komen? Nou, die kans is aannemelijk. De toevoeging van roomkaas aan de bagel was namelijk het resultaat van een petitie. En dan ook nog van een roomkaas-fabrikant. Prima marketing. Tijd voor een pizza-petitie. Anderzijds heeft de vernieuwing van al deze herontwerpen ook een keerzijde. Zoals Rachel Sugar van Vox treffend schrijft in dit artikel, dwalen de smileys en andere figuurtjes steeds verder af van hun Japanse origine.

Snap jij de ballen van emoji en weet je maar niet met welk design jij je gevoel moet uiten? Je bent niet de enige. Deze 17 emoticons, zoals ze van origine heten, worden bijna door iedereen verkeerd geïnterpreteerd.

Reageer op artikel:
Herontwerp pizza emoji is een verbetering die de pizza verdient
Sluiten