Design 28 okt 2018 Jelle van Es

Verander in een paard met de Panasonic Wear Space

Als je paarden met een koets ziet ronddraven, dan hebben die edele beesten vaak oogkleppen op, waardoor zij zich beter kunnen concentreren op hetgeen wat er voor hen zit. En dus niet hoeven te schrikken van dingen die er naast hen gebeuren. Dat idee heeft Panasonic nu overgenomen met hun Wear Space-device. Zodoende kun jij je binnenkort ook echt een paard voelen.

De Wear Space voor op kantoor

Panasonic denkt echter dat de Wear Space ook geschikt is voor mensen die niks met paarden hebben. Met het ding op je hoofd zou je je in een groot open kantoor beter kunnen concentreren op je werk. Het idee is namelijk dat wanneer je alles om je heen ziet, dat je daardoor wordt afgeleid en dat wil je als werkgever liever niet.

Wear Space

Met de Wear Space op je hoofd word je gezichtsveld met zo’n zestig procent verminderd en zie je eigenlijk alleen nog maar hetgeen waar je je op moet focussen. Op die manier denkt Panasonic dat je de gebruiker zijn eigen persoonlijke ruimte geeft om in te werken.

De Wear Space kan via bluetooth gekoppeld worden aan je smartphone of pc om op die manier ook naar een lekker muziekje te luisteren. Op die manier zie je niet alleen minder van je omgevingsgeluid, maar hoor je ook minder van eventuele luidruchtige collega’s.

Wear Space

Ondanks dat het er nogal gek uit ziet, is er wel vraag naar. Er is nu een Japanse crowdfunding campagne gestart, waarbij 304 mensen het product al hebben gekocht. Dat terwijl het met een prijs van zo’n 220 euro geen goedkoop ding is. Dat gezegd hebbende kunnen we ons voorstellen dat het voor de Japanse gebruiker wel lekker is om wat privacy te hebben en en je in een druk kantoor te focussen. Of en wanneer het product ooit naar het Westen komt, hangt af van het succes in Japan.

Reageer op artikel:
Verander in een paard met de Panasonic Wear Space
Sluiten