A. de Jong
A. de Jong Design 14 jan 2019

Optische illusie: schud je hoofd en vind het verborgen dier

Wij houden van optische illusies. Hoe groter de mindfuck, des te leuker. Wat dat betreft komt deze optische illusie, die je pas ziet als je jouw hoofd schudt, onze top 3 binnenwaaien. Echt waar: je moet je hoofd schudden om het verborgen dier te vinden.

Hoofdschuddend op zoek naar het verborgen dier

Oké, je collega’s zullen misschien een beetje vreemd opkijken als je het probeert, maar het is de moeite waard. Het gaat om een optische illusie van Michelle Dickinson, een wetenschapper in de nanotechnologie. Ze deelde het plaatje met zwarte en witte strepen op Twitter en het werd massaal gedeeld en leuk gevonden. Heel wat mensen zullen hoofdschuddend naar hun beeldscherm hebben zitten staren. Succes. En we vertellen je vast dat het geen zebra is.

https://twitter.com/medickinson/status/1083203930740293632

Als het goed is, zag je een kat terwijl je jezelf voor schut zette op je werk of op school. Ook in een opperste staat van concentratie zie je de kat, zonder je hoofd te schudden. Hoe dan ook een briljante optische illusie. Mocht je niet op je werk of op school zitten, maar bijvoorbeeld in de trein, dan hebben we nog een simpele tip: de optische illusie werkt ook als je jouw telefoon in plaats van jouw hoofd schudt.

Meer optische illusies

Zoals gezegd, we houden van dit soort puike staaltjes gezichtsbedrog. Bekijk ook de Japanse optische illusie die je zelf kunt uitvoeren met een paar simpele papiertjes. Of wat te denken van deze foto waarbij de grote vraag is of het een kat of een kraai is. Dan hebben we nog deze wiskundige, die optische illusies tot kunst verheft met een paar simpele lijnen. Maar pas echt duizelig word je van de curves van Kim Kardashian in haar optische illusie-jurk.

Reageer op artikel:
Optische illusie: schud je hoofd en vind het verborgen dier
Sluiten