A. de Jong
A. de Jong Design 5 nov 2018

Mo Salah geëerd met nog lelijker standbeeld dan dat van Ronaldo

Weet je nog toen Cristiano Ronaldo een standbeeld kreeg met een krankzinnige kop die totaal niet op zijn hoofd leek? Vergeet dat gerust. Dit standbeeld van Mo Salah is nog veel hilarischer.

Mo Salah en het standbeeld dat niet op hem lijkt

Mo Salah en het standbeeld dat niet op hem lijkt. Dat klinkt als een editie van Suske en Wiske, maar het is de bittere waarheid voor de Egyptische voetballer, op dit moment de grote ster bij Liverpool en het Egyptische Elftal. Hij is nu al de grootste Egyptische voetballer ooit, dus dat verdient inderdaad een borstbeeld. Maar dit gedrocht gun je jouw grootste vijand nog niet eens. Het leverde uiteraard een stroom op aan reacties op social media.

https://twitter.com/FootBasketcom/status/1059121496197681152

‘Het standbeeld van Mo Salah lijkt op een gestoorde professor die de wereld wil vernietigen’, reageert iemand op Twitter. En: ‘Waarom heeft Art Garfunkel een standbeeld in Egypte gekregen?’. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Mai Abdel Allah en op dit moment te bezichtigen op het World Youth Forum in Sharm El Sheikh, dat van 3 tot en met 6 november plaatsvindt. Het enige wat doet denken aan Mo Salah is de manier van juichen, maar dat doet het enorme beeld Christus de Verlosser in Rio de Janeiro ook. Voor meer vergelijkingen moet je op Twitter zijn.

Jack McCormick on Twitter

Hang on a minute… #MoSalah #CoachSteve #BigMouth

https://twitter.com/Flitzmdefeur/status/1059403441599119360

Het standbeeld van Cristiano Ronaldo

Dat standbeelden van voetballers niet altijd goed uitpakken, bleek eerder al. Het onderstaande borstbeeld van Cristiano Ronaldo werd in maart 2017 onthuld op Madeira Airport, dat toen naar Ronaldo werd vernoemd. Het werd het meest besproken standbeeld van deze eeuw en dat behoeft geen verdere uitleg.

Adam Hurrey on Twitter

Cristiano Ronaldo officially unveils the newly-renamed Raoul Moat International Airport

Oké, duidelijk, dat ging niet helemaal goed. Dat had Madeira Airport ook door. Dus werd er een nieuw borstbeeld van ‘s werelds meest exhibitionistische voetballer ooit gemaakt, die in juni dit jaar werd onthuld. Maar of het daar echt beter van geworden is? Laten we voor Mo Salah dan maar hopen dat het bij de gestoorde professor lijkt.

standbeeld mo salah, cristiano ronaldo, borstbeeld
Reageer op artikel:
Mo Salah geëerd met nog lelijker standbeeld dan dat van Ronaldo
Sluiten