A. de Jong
A. de Jong Design 15 nov 2018

50 jaar Big Mac gevierd met heerlijke vintage ads

We houden van nostalgie, creatieve reclames en op z’n tijd van een Big Mac, waar we dan later weer spijt van hebben. Tel dit allemaal bij elkaar op en je hebt heerlijke nieuwe vintage advertenties voor de tijdloze Big Mac, die dit jaar haar 50-jarige bestaan viert.

Nostalgische advertenties voor 50 jaar Big Mac

Eerder dit jaar werd het 50-jarige bestaan van de Big Mac al gevierd met een blikje Big Mac, een samenwerking tussen Coca-Cola en McDonald’s. Dit is slechts een van de initiatieven. Nieuw zijn deze nostalgische advertenties, die zo goed gestyled zijn dat ze echt uit de oudheid zouden kunnen komen.

mcdonalds, mcdonald's, reclame, vintage ads, advertenties, 50 jaar

Er is heel wat veranderd op deze wereld in de afgelopen 50 jaar. De Berlijnse muur is gevallen, Nederland werd Europees Kampioen voetbal, het internet en de mobiele telefoon waren er ineens, de euro verving de gulden, de McKroket werd geïntroduceerd. Maar de Big Mac? Die is bestaat nog steeds uit een sesambroodje, twee hamburgertjes, de originele saus, augurkjes, sla, kaas en ui. In 50 jaar tijd niets veranderd. Vandaar deze Timeless-campagne. Deze kapsels willen wij ook!

big mac, 50 jaar
mcdonalds, mcdonald's, reclame, vintage ads, advertenties, 50 jaar, big mac
mcdonalds, mcdonald's, reclame, vintage ads, advertenties, 50 jaar, big mac

Kledinglijn McDonald’s

Niet ter ere van het 50-jarige jubileum, maar wel een throwback is de McDonald’s jaren 90 retro kledingcollectie. De nieuwe ‘fashion collectie’ van 2018 van McDonald’s heeft net als de bovenstaande advertenties een heerlijke vintage twist. Sokken, jeans, T-shirts en meer. Het absolute hoogtepunt uit de collectie is een spijkerjas met Mac-badges. Lees en bekijk hier meer.

Reageer op artikel:
50 jaar Big Mac gevierd met heerlijke vintage ads
Sluiten