A. de Jong
A. de Jong Design 23 nov 2018

Infographic: 5 stappen om een leugen te detecteren

Wanneer liegt iemand en wanneer spreekt iemand de waarheid? Bij een leugentje om eigen bestwil maakt dit niet zo veel uit, maar in de meeste gevallen wil je niet dat er tegen je gelogen wordt. Gelukkig kan bijna niemand een leugen vertellen zonder te verhullen dat er iets niet klopt. Sla deze infographic met vijf stappen op in je referentiekader.

Je kent vast de psychologische thriller Deceiver wel, over de strijd tussen een de van een moord verdachte James Walter Wayland (gespeeld door Tim Roth) en de twee agenten die het verhoor afnemen met een leugendetector. Op het begin lijkt hij niet bestand tegen de technieken en de detector, maar naar mate de film vordert blijkt hij een listige psychopaat die precies hoe je de boel moet bespelen. Vooral omdat hij weet dat de betreffende agenten zich zelf ook in een web van leugens bevinden. Goed, we dwalen af. Wat we maar willen zeggen: niet iedereen kan op deze manier leugens verhullen, zoals je in de film Meet the Parents ziet.

Meet the Parents (4/11) Best Movie Quote – Polygraph Test (2000)

Subscribe here: http://www.youtube.com/bestmoviequote Facebook: http://www.facebook.com/best.mov.quote Twitter: http://www.twitter.com/best_mov_quote

Infographic: 5 stappen om een leugen te detecteren

Een goede psycholoog ziet zo of iemand liegt. Er zijn vijf dingen om op te letten: handen, ogen, gezicht, stem en lichaamstaal. In de onderstaande infograpchic. Met de symbooltjes rechts bovenin wordt de betekenis van verschillende trekjes geduid.

[Zoom in om de high res infographic goed te lezen]

5 stappen om een leugen te detecteren

Ook een interessante infographic is deze uitleg over het Sesame Credit Systeem in China (à la Black Mirror).

Reageer op artikel:
Infographic: 5 stappen om een leugen te detecteren
Sluiten