Robert Kroes
Robert Kroes Design 12 dec 2018

Lego Architecture komt met skylines van wereldsteden

Lego is al lang niet meer alleen bekend vanwege de poppetjes en standaard bouwopties zoals een politiebureau of brandweerkazerne. Zo brengt het Deense speelgoedmerk onder de naam Lego Architecture Skyline een serie uit waarmee je de mooiste skylines van steden zelf kunt nabouwen. Recent kondigde Lego aan dat de collectie begin 2019 wordt uitgebreid met de skylines van San Francisco en Parijs.

Lego Architecture Skyline San Francisco en Lego Architecture Skyline Parijs

Liefhebbers van Lego en architectuur hebben dus weer iets om naar uit te kijken. Lego Architecture Skyline San Francisco geeft je de mogelijkheid om beroemde eye-catchers na te bouwen. Je kunt hierbij denken aan klassiekers zoals de Golden Gate Bridge, het eiland Alcatraz en ‘the Painted Ladies’. De naam van deze laatste hotspot doet waarschijnlijk niet direct bellen rinkelen. Wellicht zegt het je meer als we je vertellen dat hier de Full House-familie Tanner hun avonturen beleefden. Naast deze klassiekers is ook de meest recente aanwinst, de Sales Force Tower, in het bouwpakket opgenomen.

lego architecture skyline

Lego Architecture Skyline Parijs brengt de blikvangers van de stad van de liefde tot leven in jouw eigen Lego-kamer. Met deze set bouw je gedetailleerde replica’s van de mooiste gebouwen ter wereld. Zo droom je onder andere weg bij de replica van de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées en het Louvre. De wereldberoemde Eiffeltoren ontbreekt natuurlijk niet. De ornamenten, zoals parken, bomen en lantarenpalen krijg je erbij geleverd. Zo kan jij kiezen of je de skyline van deze wereldstad zo gedetailleerd mogelijk na wilt bouwen of een eigen artist impression wil maken.

Lego Architecture ook in Nederland, maar zonder skylines

De Skyline uitgaven bevatten meerdere blikvangers in één pakket. Dergelijke uitgaves zijn nog niet voor Nederland verschenen. Wel zijn er losse bezienswaardigheden, zoals de Amsterdamse grachtenpanden en de Rotterdamse Euromast, in de reguliere Architecture lijn verschenen. Het is dan ook te verwachten dat binnen afzienbare termijn de kenmerkende Nederlandse Skylines ook te koop zijn. We houden je uiteraard op de hoogte. Hieronder een paar skylines die je kunt verwachten.

Londen

lego architecture skyline (1)

New York

lego architecture skyline (1)

Sydney

lego architecture skyline (1)

Chicago

lego architecture skyline (1)

San Francisco

lego architecture skyline, san francisco

Las Vegas

lego architecture skyline

Bekijk ook de Lego die is gemaakt voor volwassenen die willen ontstressen.

Reageer op artikel:
Lego Architecture komt met skylines van wereldsteden
Sluiten