Jelle van Es
Jelle van Es Design 21 apr 2019

Krijgen we straks lichtreclame in de ruimte?

Reclames op televisie of op YouTube zijn al knap irritant. Maar dat is nog niks met wat er wellicht in de toekomst mogelijk is. Althans, als het aan de Rus Vlad Sitnikov ligt. Hij heeft ene bedrijf genaamd Startrocket dat kijkt naar de mogelijkheid om reclame te maken in de ruimte. En dat klinkt echt als een heel erg slecht idee.

Lichtreclame in de ruimte

Startrocket stuurt in het conceptplan een serie aan satellieten de lucht in, die het licht kunnen reflecteren. Op die manier ontstaat er een reclameboodschap in de ruimte die je dan op aarde kunt zien. Daarmee zou je als reclamemaker eventueel een bereik van zeven miljard mensen kunnen halen met je boodschap, zolang er geen wolkje aan de lucht is. De onderstaande video geeft je een idee van hoe het werkt.

the orbital display in action from Vlad Sitnikov on Vimeo.

Naast het feit dat het ons gewoon een heel erg slecht idee lijkt, heb je ook nog te maken met het vraagstuk of het wel mag. De ruimte zou publiek domein zijn, waar je niet als privébedrijf op deze manier geld zou mogen verdienen. Daarnaast moet je je als bedrijf natuurlijk eens goed achter de oren krabben. Niet alleen vervuil je de nacht met je boodschap, je hebt ook nog te maken met een raket die je de ruimte in moet knallen, wat de nodige belasting op het milieu is. Toch kijken we er niet raar van op als dit de toekomst wordt. Het draait ten slotte om geld.

reclame in ruimte

Check ook deze lichtgevende street-art op gletsjers.

Reageer op artikel:
Krijgen we straks lichtreclame in de ruimte?
Sluiten