A. de Jong
A. de Jong Design 19 nov 2018

De Kerstman-slee ontworpen door IKEA, Ferrari, Apple en meer

Voor degenen die ook zo moe worden van het Sinterklaas-feest en de bijbehorende discussie over de niet bestaande Zwarte Piet, richten we ons alvast op kerst. En toegegeven: de kerstman is gewoon een stuk cooler dan Sinterklaas. Alleen al vanwege die vette slee van hem.

De Kerstman-slee volgens IKEA, Apple en meer

Maar zijn slee kan nog veel cooler. Stel je eens voor als de Kerstman in een Ferrari aan zou komen vliegen. Of in een ontwerp van IKEA, Apple, Carlsberg of Red Bull. Dat deed Red Letter Days, een bedrijf gespecialiseerd in cadeau’s. De designafdeling aldaar heeft verschillende interpretaties gemaakt van de kerstslee, met beschrijving en al. Onze favoriet: het vliegende bierblikje.

IKEA

De IKEA Sladtür zit helemaal volgebouwd met iconische meubelen en opbergdozen van IKEA. De koplampen zijn gemaakt van de papieren plafondlampen die vroeger ieder kind op zijn kamer had hangen.

Ferrari

Deze Kerstman-slee van Ferrari heeft 950 RK (Rendieren Kracht) en heeft een topsnelheid van 160 kilometer per uur.

Apple

De iSleigh van Apple heeft een futuristisch design en zit vol technische snufjes als een navigatiesysteem met Siri, virtuele cadeautjes in de iCloud en een systeem dat bestuurd wordt door AI. Eindelijk kan de Kerstman ook eens genieten van zijn roadtrip.

Red Bull

De rode stier is vervangen door een rood rendier op deze kerstslee van Red Bull. Het rendier is voor de slee is vervangen door een motor, die loopt op suiker, taurine, en cafeïne.

Carlsberg

Don’t drink and drive, is het enige wat we willen zeggen tegen de Kerstman. Maar op deze met bier gevulde slee in de vorm van een bierblikje zal dat lastig worden. Zijn hulpjes hebben in ieder geval een goede reis.

Oké, tijd voor kerstmuziek. Daar heeft je brein namelijk behoefte aan, aldus de wetenschap. Deze vier dingen gebeuren in je hersenen als je kerstmuziek hoort.

Reageer op artikel:
De Kerstman-slee ontworpen door IKEA, Ferrari, Apple en meer
Sluiten