Jelle van Es
Jelle van Es Design 10 dec 2018

Architect ontwerpt bizar mooi whisky-park met distilleerderij

De Japanse architect Shigeru Ban heeft in het verleden verschillende mooie dingen ontworpen. Daarvoor won hij onder andere de Pritzker Prize in 2014. Leuk feitje: de uitreiking daarvan was in Amsterdam. Voor zijn nieuwe project gaat hij naar de Verenigde Staten. Daar mag hij in de Staat Kentucky het Kentucky Owl Park gaan realiseren. En de eerste impressies zijn indrukwekkend.

Het Kentucky Owl Park

In het park krijgt Shigeru Ban de opdracht om enerzijds de ruimte te geven voor whisky-distilleerderijen en anderzijds ervoor zorgen dat het park een unieke locatie wordt om toeristen mee te trekken. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het product, de Kentucky Owl Bourbon die daar gestookt moet gaan worden. Het prachtige park bestaat uit onder meer een serie piramides, waarbij licht via de verschillende zijdes naar binnen valt. Het wordt een mix tussen traditionele elementen en industriële toevoegingen, waardoor het modern en tegelijk warm zou moeten aanvoelen. Dit alles ligt dus in een mooi park, waarbij een groot meer de trekpleister is.

Shigeru Ban proposes trio of pyramids for Kentucky Owl whiskey distillery

Japanese architect Shigeru Ban is overhauling a quarry in Kentucky into a campus built from mass timber, for a local whiskey distillery. The Pritzker Prize-winning architect has been chosen to transform the 420-acre (170-hectare) Cedar Creek Quarry in Kentucky’s Bardstown into a campus dedicated to the production of bourbon.

De conceptafbeeldingen van het project vind je hieronder. Wanneer het geheel af zou moeten zijn, dat is nog niet bekend.

Kentucky Owl Park

Meer lezen over architectuur? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Architect ontwerpt bizar mooi whisky-park met distilleerderij
Sluiten