A. de Jong
A. de Jong Design 31 dec 2018

Deze interactieve kaart toont waar jij miljoenen jaren geleden zou wonen

Vraag jij je ook dagelijks af waar jouw huis miljoenen jaren geleden zou staan? Wij niet, maar we willen het wel graag weten. Welnu, dat kan via de nieuwe interactieve map van softwareontwikkelaar Ian Webster.

Jouw adres op aarde in de prehistorie

Via de interactieve kaart op deze website van Ian Webster kun je precies zien waar jouw adres zich in het verleden zou bevinden.

interactieve map, huis, ian webster, miljoenen jaren

Heel simpel: je toetst je adres in en er komt een roze stip op de aardbol te staan op de plek van jouw adres. Vervolgens kun je met de pijltjes teruggaan in de tijd en zie je hoe de continenten door de jaren heen verschoven zijn. Zo zie je bijvoorbeeld hoe Pangea, een supercontinent waaruit alle continenten zijn ontstaan, zo’n 200 miljoen jaar geleden uit elkaar dreef. Bij iedere periode krijg je uitleg over wat er toen op aarde gebeurde.

Via een menu rechtsboven in het scherm kun je in een keer skippen naar een specifieke tijd waarin bijvoorbeeld meercellig leven ontstond. Of wanneer de eerste planten, bloemen, landdieren en primaten ontstonden. Zeer interessant. Klaar met scrollen door de prehistorie? Check dan deze landkaarten met de betekenis van de namen van alle landen op aarde.

Reageer op artikel:
Deze interactieve kaart toont waar jij miljoenen jaren geleden zou wonen
Sluiten