Noah Korevaar
Noah Korevaar Design 1 nov 2018

2 x het Vrijheidsbeeld: India onthult ‘s werelds hoogste standbeeld

Maak kennis met ‘s werelds langste standbeeld. Je hebt honderd mensen van 1.88 meter lang nodig om überhaupt het hoofd te bereiken. Het standbeeld staat in India. De premier van het land heeft het beeld onthuld.

Statue of Unity: India vestigt record voor hoogste standbeeld

Het gaat om een gigantisch eerbetoon aan Sardar Vallabhbhai Patel. Hij speelde een sleutelrol in de geschiedenis van India door meer dan 500 losse staatjes samen te brengen in de jaren veertig van de vorige eeuw. Vandaar ook de naam van het standbeeld: ‘Statue of Unity’.

Statue of Unity: India vestigt record voor hoogste standbeeld

Het beeld is geïnaugureerd op zijn 143e verjaardag. Met een hoogte van 181 meter is het bronzen eerbetoon twee keer zo hoog als New York’s Vrijheidsbeeld. Zonder de basis waarop het beeld staat zou je zelfs vijf keer het Vrijheidsbeeld nodig hebben.

Het vorige record stond op naam van Spring Temple Buddha, een gigantisch standbeeld dat in China staat. Met een lengte van 153 meter was dat al een knap staaltje bouwkundige ambacht.

Narendra Modi on Twitter

On the banks of the Narmada stands the majestic statue of a great man, who devoted his entire life towards nation building. It was an absolute honour to dedicate the #StatueOfUnity to the nation. We are grateful to Sardar Patel for all that he did for India.

Preciseupdate on Twitter

@PMOIndia Statue of unity stands 182 m tall , as compared to the statue of liberty at new York which is at 93 m

Het Statue of Unity is ontworpen door een 93-jarige (!) Indiase ontwerper genaamd Ram V. Sutar. Hij wordt bestempeld als een van de meest prominente beeldhouwers in de geschiedenis. Het prijskaartje? 400 miljoen dollar. Het zal je niet verbazen dat lokale leiders er dan ook bezwaar tegen hadden.

Overigens zal het beeld al vrij snel zijn record moeten inleveren. India gaat zichzelf in 2021 nogmaals overtreffen met het Chhatrapati Shivaji Maharaj Memorial. Dat wordt een 212 meter hoog beeld van een 17e-eeuwse koning.

Satyam Entertainment on Twitter

Four times as tall as the Statue of Liberty: India’s new monument to its ‘Iron Man’ is now the world tallest. The Statue of Unity is dedicated to Indian independence movement leader Vallabhbhai Patel. Statue is 182 metres or 597.11 feet.

Reageer op artikel:
2 x het Vrijheidsbeeld: India onthult ‘s werelds hoogste standbeeld
Sluiten