Jelle van Es
Jelle van Es Design 3 nov 2018

In deze Bentley moeten we in 2050 over de weg zoemen

Waar we in de jaren zestig dachten dat we inmiddels allemaal al in een vliegende auto zouden rondrijden, kijken we vandaag de dag op het gebied van auto’s van de toekomst vooral naar elektrisch en autonoom rijden. 2050 ligt nog dertig jaar van ons verwijderd, maar het is nu alvast leuk om te kijken wat er dan zoal mogelijk is. Het Britse automerk Bentley is met dat in het achterhoofd naar de Royal College of Art in Londen gegaan heeft daar de studenten uitgedaagd om voor te stellen hoe de Bentley er in 2050 uit ziet.

De Bentley van 2050

De studenten uit het Royal College Of Art’s Intelligent Mobility programma hebben daarvoor samengewerkt met de mensen van het Bentley Design team en hebben zodoende samen naar verschillende mogelijkheden gekeken. Het resultaat daarvan zijn concept visuals die verschillende elementen laten zien. Zo zijn er Bentleys gemaakt met een zeer moderne look, maar is er ook gekeken naar wat techniek kan doen voor de gebruiksvriendelijkheid van de auto.

Bentley Cars Of 2050

Recent vehicle design graduates from the MA Intelligent Mobility programme at the Royal College of Art have envisaged the future of British luxury for Bentley Motors, the most sought-after luxury car brand in the world.

Zo kan de auto bijvoorbeeld vervelende geluiden wegfilteren, zodat je als gebruiker meer rust hebt op de weg. Ook zou je vanuit de auto goed moeten zien wat er allemaal om je heen gebeurt, zodat je nooit een overstekende voetganger hoeft te missen. Het complete resultaat bekijk je hieronder.

Bentley 2050
Reageer op artikel:
In deze Bentley moeten we in 2050 over de weg zoemen
Sluiten