A. de Jong
A. de Jong Design 7 aug 2018

IKEA lanceert ‘hack collectie’ met Nederlandse ontwerpstudio

Het zijn goede weken voor de fans van IKEA. Vorige week werd bekend dat de Zweedse woongigant een collectie uitbrengt met alleen maar retro klassiekers. Nu heeft het bedrijf de collectie LYSKRAFT gelanceerd, die is geïnspireerd op de ‘hack scene’. Je kent ze vast wel: IKEA hacks. Of andere interieurhacks natuurlijk.

LYSKRAFT, de nieuwe ‘hack collectie’ van IKEA

De nieuwe collectie heet LYSKRAFT, wat in het Zweeds helderheid betekent. Samen met de Nederlandse ontwerpstudio Scholten & Baijings zijn speciale items rond IKEA’s populairste meubelen uit de ‘hack scene’ uitgebracht.

ikea hacks, collectie, klippan, LYSKRAFT

Zo kun je de POÄNG lounge-stoel nu herontwerpen met nieuwe kleuren en stoffen en heeft de KLIPPAN bank een paar unieke nieuwe hoezen gekregen. De inspiratie is opgedaan uit de DIY-community, waar de KLIPPAN bank (relatief goedkoop en comfortabel) een populair item is om te hacken. Naast meubelhoezen en -kussens bevat de LYSKRAFT collectie ook kleinere items, waarmee je weer andere dingen in huis kunt hacken.

“We zien tegenwoordig zo veel creativiteit als het om IKEA hacks gaat, daar moeten we natuurlijk iets mee doen. De hackers zijn een grote inspiratiebron voor ons. Met deze collectie willen we laten zien dat we wat voor ze terugdoen”, zegt Michael Nikolic, creatief directeur van het Zweedse bedrijf, dat op dit moment ook werkt aan de productie van meelwormenballetjes en veganistische hotdogs.

IKEA brengt klassiekers van vroeger terug in retro collectie Gratulera

Scholten & Baijings

De Nederlandse ontwerpstudio Scholten & Baijings wordt gerund door Carole Baijings en Paul Scholten. “Toen IKEA ons benaderde, waren we direct nieuwsgierig. Het is een inspirerend en uitdagend idee om items die wereldwijd in zoveel huizen staan te herontwerpen. We hebben vooral genoten tijdens het werken aan dit project”, zegt Carole Baijings.

De nieuwe collectie is nu te vinden op de website van de Zweedse woongigant.

Handige IKEA hacks

Mocht je alvast wat inspiratie op willen doen? Check dan de volgende interieurhacks voor een georganiseerde keuken en voor een handigere badkamer. Iets heel anders, maar ook interessant: 17 campinghacks waarmee je gaat imponeren tijdens het kamperen.

Reageer op artikel:
IKEA lanceert ‘hack collectie’ met Nederlandse ontwerpstudio
Sluiten