Tessa Ham
Tessa Ham Design 27 sep 2018

MAD onthult het CO2-neutrale huis van de toekomst

Het architectenbureau MAD uit Peking heeft het prototype van het ‘huis van de toekomst’ gepresenteerd. De Living Garden is een CO2-neutraal huis dat de grens tussen het binnen- en buitenleven wil vervagen.

De Living Garden heeft weinig gemeen met een traditioneel huis. Het begrip buitenhuis wordt bij dit bijzondere bouwwerk wel heel letterlijk genomen. De architecten lieten zich niet tegenhouden door de traditionele grenzen als muren en daken. Met de Living Garden willen ze de emotionele band van de mens met de natuur benadrukken.

mad, architecten, living garden, huis van de toekomst
mad, architecten, living garden, huis van de toekomst

CO2-neutraal huis van de toekomst

MAD werkte voor dit huis samen met het Chinese groene energiebedrijf Hanergy, om een huis zonder uitstoot te creëeren. De zonnepanelen van Hanergy op het dak zijn op de perfecte hoek voor zonlicht geplaatst. Ze genereren genoeg energie om drie mensen er CO2-neutraal te kunnen wonen.

mad, architecten, living garden, huis van de toekomst
mad, architecten, living garden, huis van de toekomst

Bomen in huis

Het dak heeft een rasterachtige structuur, dat zorgt voor natuurlijke ventilatie en zoveel mogelijk zonlicht binnenstroomt. Je hoeft niet bang te zijn voor natte voeten. Het dak bestaat uit doorzichtig, waterdicht glas om zo beschutting tegen de regen te bieden. In het hele huis zul je geen harde hoeken vinden, maar alleen organische bochten. Plantenliefhebbers worden waarschijnlijk helemaal wild van dit huis, want er staan bomen in de Living Garden.

mad, architecten, living garden, huis van de toekomst mad, architecten, living garden, huis van de toekomst

MAD presenteert dit model ter gelegenheid van de China House-visie tentoonstelling van 2018. Tien internationale teams van architecten laten daar hun ideale ‘huis van de toekomst’ zien. De China House Vision Exhibition is te zien in het Olympische park van Peking van 21 september tot 6 november 2018.

Reageer op artikel:
MAD onthult het CO2-neutrale huis van de toekomst
Sluiten