A. de Jong
A. de Jong Design 8 jan 2019

Dit 3D-geprinte huis staat in één dag voor nog geen 4.000 euro

Ongeveer miljard mensen op aarde hebben geen toegang tot fatsoenlijke huisvesting. Maar samenwerkingen als die tussen ICON en New Story bieden hoop. Want als je in 24 uur een huis kunt downloaden en 3D-printen voor minder dan 4.000 euro, is het ineens een heel ander spelletje.

De twee bedrijven hebben samen een manier gevonden om huizen met een oppervlakte van 180 tot 240 vierkante meter te printen. Het eerste 3D-geprinte huis hebben ze al gepresenteerd en dat was binnen een etmaal ‘gebouwd’.

Introducing ICON

ICON is a construction technologies company dedicated to revolutionizing homebuilding and making dignified housing the standard for people throughout the world. Using proprietary 3D printing robotics, software and advanced materials, ICON is solving a plurality of problems in the contemporary building industry with breakthrough technologies.

Dat huis staat in Austin, Texas. Om het huis te bouwen heeft ICON een mobiele 3D-printer ontwikkeld, de Vulcan genaamd, die ontworpen is om te kunnen functioneren in gebieden waar stroom niet betrouwbaar is en drinkwater niet voorradig, zoals El Salvador of Haïti.

De voordelen van een 3D-geprint huis

“3D-geprinte huizen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden”, zegt mede-oprichter van ICON Jason Ballard. “Zo heb je een een gebouwschil met een betere thermische kwaliteit, een hogere thermische massa (vermogen om warmte en kou op te nemen, red.), veel minder afval en de mogelijkheid tot meer ontwerpen. Maar het grootste verschil is natuurlijk de prijs en snelheid van de bouw.”

3d geprint huis, tiny house

Hoe lang de huizen meegaan? Volgens New Story even lang of langer dan een huis dat is gemetseld met steen en beton. ICON en New Story willen de huizen eenvoudig houden om de onderhoudskosten te minimaliseren.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een project op El Salvador, dat via crowdfunding tot stand moet komen. Het is de bedoeling dat daar in de loop van het tweede kwartaal van 2019 honderd huizen worden gebouwd.

3d geprint huis, tiny house
3d-geprint-huis, tiny house
3d-geprint-huis, tiny house
3d geprint huis, 3d-geprint-huis, tiny house
ICON, 3d geprint huis

3D printen voor een betere wereld

Niet alleen dit huis biedt hoop. Lees bijvoorbeeld over de eerste 3D-geprinte steak van Novameat, die akelig dicht bij een echt biefstuk in de buurt komt.

Reageer op artikel:
Dit 3D-geprinte huis staat in één dag voor nog geen 4.000 euro
Sluiten