Robert Kroes
Robert Kroes Design 27 dec 2018

Een hondenhok met ‘noise cancelling’ tegen vuurwerk tijdens Oud & Nieuw

Oud en nieuw gaat natuurlijk gepaard met de beste wensen. Uiteraard hopen we dat ook onze trouwe viervoeters een mooi jaar tegemoet gaan. Toch begint het nieuwe jaar voor hen vaak slecht en stressvol vanwege het angstaanjagende geluid van vuurwerk. Ford past nu de techniek die zij voor hun SUV’s gebruiken toe in het prototype van een hondenhok met ‘noise cancelling’, die het vuurwerkgeluid neutraliseert.

Wat hoort jouw hond?

Onderzoekers deden onderzoek naar het gehoor van een hond. Dit onderzoek leerde hen dat honden hogere en lagere frequenties horen dan mensen. Zij ontdekten ook dat honden vier keer verder kunnen horen dan mesnen. Je kunt je dan wellicht nog beter voorstellen dat Oud & Nieuw een ramp voor ze is.

Ford Noise-Cancelling Kennel

Inspired by our Active Noise Control technology we’ve built a safe quiet space for man’s best friend.

Hondenhok met ‘noise cancelling’

Ford voert al langer het project ‘interventions’. Met dit project willen zij onderzoeken hoe technologie die zij voor hun auto’s ontwerpen nuttig kan zijn voor andere toepassingen. Voor dit hondenhok maken zij gebruik van de geluiddempingstechniek die zij in de Ford Edge toepasten. In de wanden en het dak van de hondentent zit een geluidsabsorberend type kurk verwerkt. Hierdoor worden klappen en trillingen gedempt. Ook zijn er slimme speakers in de behuizing gebouwd. Zodra deze het geluid van vuurwerk detecteren voegen zij geluid van een tegenovergestelde frequentie toe. Zo wordt het geluid genaturaliseerd.

hondenhok, geluidswerend, noise cancelling, vuurwerk, oud & nieuw

Gebruikers kunnen niet wachten

Ford heeft duidelijk aangegeven dat het een prototype betreft. Toch lijken gebruikers dolenthousiast. Zo vragen zij in de gebruikersreacties om prijzen. Ook stellen zij voor de techniek met ‘noise cancelling’ bruikbaar te maken voor andere afschrikkende geluiden zoals onweer. Wellicht neemt Ford naar aanleiding van deze reactie de geluidswerende hondentent in productie en wordt het voor de bange hondenvrienden echt een gelukkig nieuwjaar.

Reageer op artikel:
Een hondenhok met ‘noise cancelling’ tegen vuurwerk tijdens Oud & Nieuw
Sluiten