Design 5 okt 2018 Noah Korevaar

Vader bouwt voor hele buurt Disneyland na in garage voor Halloween

Bij een garage denk je waarschijnlijk aan wat roestige fietsen, gereedschap en als je geluk hebt een mooie auto. Saai! Dan Schmidt pakt het helemaal anders aan, en bouwt al enkele jaren voor Halloween zijn favoriete attracties uit Disneyland na.

Disneyland in de garage

Dan hebben we het over Haunted Mansion, een attractie uit Walt Disney World. De Amerikaan ontwerpt voor zijn werk gebouwen voor een keten aan resorts, maar thuis komt zijn creativiteit dus pas echt tot uiting.

Zijn do-it-yourself achtbaanrit is niet alleen gebaseerd op Haunted Mansion, maar voegt ook Schmidts favoriete elementen uit andere attracties samen. Denk bijvoorbeeld aan de Mystic Manor uit Hong Kong Disneyland. Je merkt het al: Schmidt kent zijn pretpark-klassiekers.

In de onderstaande video kun je het bouwwerk van de creatieve Amerikaan in actie zien. Het blijft echter niet bij een technisch hoogstandje dat hoge ogen op het internet gooit. Waar je in Disneyland bakken met geld kwijt bent, mag de buurt gratis in de attractie van Dan Schmidt.

Haunted Mansion 2016

Uploaded by Dan Schmidt on 2016-11-26.

Gratis snoep en een achtbaan in je straat, wat wil je nog meer? Check vooral even de vele details in het filmpje. Alles wat je ziet heeft Schmidt met de hand gemaakt. Van de bewegende monsters en de rails tot alle decoratie.

Garage Haunted Mansion 2017

Cartoon version of Disney’s Haunted Mansion in my garage.

Na Halloween is de pret weer voorbij, want dan moeten de auto’s van Schmidt weer in de garage staan. Ach, wees niet getreurd, want in het hoofd van Schmidt is het altijd Halloween. De attractie van volgend jaar moet immers direct weer gepland worden!

First track test of 2015

This night we tested Annie, then Evan solo, then Annie & Patrick for a two person test, then the ultimate single rider – me, around 210 lbs. All systems go!

Over achtbanen in huis gesproken: dit kunstwerk is een glijbaan en een achtbaan in één.

Reageer op artikel:
Vader bouwt voor hele buurt Disneyland na in garage voor Halloween
Sluiten