A. de Jong
A. de Jong Design 27 sep 2018

Google herontwerpt eerste garage uit 1998 voor virtuele tour in Street View

Google bestaat 20 jaar en dat wordt op heel wat coole manieren gevierd. Zo is er natuurlijke een Google Doodle, die je onderaan dit bericht ziet. Maar het mooiste is het herontwerp van het allereerste kantoor van Google, in een garage. Via een speciale editie van Street View krijg je nu een virtuele tour door het historische eerste hoofdkwartier van ‘s werelds grootste zoekmachine. Vergeet de geheime deur niet open te doen.

Virtuele tour door Google’s eerste garage in Street View

In september 1998, toen Google als vennootschap werd opgericht, werkten de stichters Larry Page en Sergey Brin vanuit de garage van Susan Wojcicki. Wojcicki werkte in die periode voor onder meer Intel en Bain & Company. In 1999 werd zij Googles eerste marketingmanager, en werkte mee aan de ontwikkeling van Google Doodle, Google Images en Google Books. Later werd ze senior vice president voor de reclame-afdeling bij Google, waar zij aan de leiding stond van reclameprojecten als AdWords, DoubleClick, Google Analytics, AdSense en Google Video.

google, garage, kantoor, street view, 1998, 20 jaar (2)

Maar het begon dus allemaal in haar garage. Die garage is in originele staat nagebouwd en via Street View kun je daar nu virtueel doorheen lopen. Het is echt een klein pretpark voor nostalgici en technici, want de garage zit vol met jaren 90 gadgets en verstopte parels. Vergeet bijvoorbeeld niet deze geheime deur te openen.

De 20 jaar Google Doodle

Zoals beloofd nog even de Doodle, waarin je in no-time door de ontwikkelingen en de meest gebruikte zoektermen van de afgelopen 20 jaar wordt geloodst. In verschillende talen.

Google’s 20th Birthday

Twenty (ish) years ago, two Stanford Ph.D. students launched a new search engine with a bold mission to organize the world’s information and make it universally accessible and useful. Though much has changed in the intervening years-including now offering Search in more than 150 languages and over 190 countries-Google is still dedicated to building products for everyone.

Oké, omdat ‘s werelds grootste zoekmachine 20 jaar is geworden: check hier op welk schilderij jij lijkt, hier hoe je nu wel heel makkelijk muziek maakt, hier wat foutjes in Maps en hier wat er gebeurt als je 7-jarige dochter een sollicitatiebrief stuurt naar het megabedrijf.

Reageer op artikel:
Google herontwerpt eerste garage uit 1998 voor virtuele tour in Street View
Sluiten