Noah Korevaar
Noah Korevaar Design 25 okt 2018

Deze database verbergt het geheim van het ultieme papieren vliegtuigje

Het vouwen van een papieren vliegtuigje blijft een uitdagende puzzel voor jong en oud. Je hebt er enkel een A4’tje voor nodig, en een hoop inzicht. Wanneer je het namelijk echt ambitieus aanpakt, wordt het een ware technische uitdaging.

De wondere wereld van papieren vliegtuigjes

Een educatieve uitdaging, vooral. Terwijl je dacht dat je simpelweg aan het kloten was achterin de klas, leerde je eigenlijk een hoop over design. Nu is het tijd om die lessen naar een hoger niveau te tillen.

Daarvoor hebben we de ultieme tip: de wonderlijke Fold ‘N Fly database. Dat is een site waarop je maar liefst 40 verschillende designs voor papieren vliegtuigjes aantreft. Een breed scala aan instructies, tekeningen en uitlegvideo’s wachten op je.

De designs zijn gelukkig gesorteerd op moeilijkheidsgraad. Je kunt dus simpel beginnen, om te eindigen bij halve oorlogsmachines. Ook hier geldt: je hebt enkel een velletje papier nodig.

Ook is het mogelijk om de designs te sorteren op hun aerodynamische eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de afstanden die ze af kunnen leggen, hoe acrobatisch ze zijn, of hoe zwaar. Wil je gewoon een tof ogend meesterwerkje vouwen? Daar is ook een categorie voor.

We raden je de onderstaande drie designs aan:

Fast Hawk

De Fast Hawk is onze favoriet. Dit modelletje blijft niet alleen lang in de lucht, maar is ook nog eens verrassend snel. Het papieren vliegtuigje ziet er misschien niet spetterend uit, maar ach.

Deze database verbergt het geheim van het ultieme papieren vliegtuigje

The Origami

Dit wondere model ziet er verrassend simpel uit, maar laat je niet misleiden door de looks van dit vliegtuigje. De Origami is ontworpen door een Japanse Origami-expert, en dat merk je.

Deze database verbergt het geheim van het ultieme papieren vliegtuigje

The Star Fighter

Dit design mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit is met afstand de lastigste van de drie om te vouwen, maar dan heb je ook wat. Dankzij het ingenieuze design maakt dit vliegtuigje namelijk automatisch een looping in de lucht. Althans, als je de instructies nauwgezet volgt. Het design is afkomstig van John M. Collins, de wereldwijde autoriteit op het gebied van papieren vliegtuigjes.

Deze database verbergt het geheim van het ultieme papieren vliegtuigje

Oké, top, je hebt je eerste vliegtuigje gevouwen. Nu is het tijd om het luchtruim te gaan verkennen. Maar wat is de beste manier om je creatie de lucht in te werpen? Volgens experts moet je ervoor zorgen dat de vleugels waterpas zijn.

Je houdt het vliegtuigje vast waar het meeste papier overlap, en gooit losjes vanuit de pols. Veel vliegplezier! Het wereldrecord staat op meer dan 68 meter, dus je hebt nog een lange weg te gaan.

✈️Check dit ook: 17 trends op de middelbare school in de jaren 90

Reageer op artikel:
Deze database verbergt het geheim van het ultieme papieren vliegtuigje
Sluiten