A. de Jong
A. de Jong Design 28 sep 2018

Fortnite steekt hand in eigen boezem rond rel met bouncende borsten

Game-ontwikkelaar Epic Games heeft onlangs de zesde update van Fortnite vrijgegeven. Mét een onbewuste bug, die het bedrijf nu probeert op te lossen. Het gaat om gênante animaties van bouncende borsten. Ja, dat houdt de game-wereld op dit moment bezig.

Bouncende borsten in Fortnite

De ietwat overdreven bouncende borsten bij de nieuwe ‘Calamity’ avatar werden opgemerkt door Twitteraar @Agony. Nou is het karakter sowieso vrij seksistisch vormgegeven, maar dat zien we wel vaker in de gamewereld. De bouncende borsten kwamen alleen voor in de Jubilation emote. Bij de andere emotes (bewegingen en handelingen) hangen de borsten gewoon stil. Wat eigenlijk ook weer vreemd is, maar goed. Epic Games heeft direct excuses aangeboden als reactie op de onderstaande tweet.

FaZe Agony on Twitter

The most important thing in the Season 6 update https://t.co/FrnzFsF1Fl

“Dit is een onbedoelde en beschamende animatie. Het is ondoordacht om de update met deze animatie vrij te geven”, reageerde de ontwikkelaar van Fortnite. “We hebben bepaalde elementen van ons animatie-systeem uitgeschakeld. Dit betekent dat je visuele problemen zou kunnen zien bij sommige outfits in Fortnite. Bedankt voor je geduld terwijl wij dit probleem oplossen.”

Video: Calamity en alle emotes

In de onderstaande video zie je alle emotes van Calamity en haar extreme rondingen. Op 5.42 is de emote Jubilation aan de beurt. Waarom is dit nou zo’n rel, vraag je je af. Nou, de gamewereld ligt wel vaker onder vuur om seksisme, dus bouncende borsten bij een schaarse gekleed vrouwelijk karakter liggen gevoelig.

NEW CALAMITY SKIN WITH 34 EMOTES + JUBILATION

Subscribe!

Seizoen 6 van Fortnite ging 27 september van start. Fortnite is een third-person shooter, die in juli 2017 als vroegtijdige toegang uitkwam. In no-time is de online game uitgegroeid tot een van de meest populaire spellen ter wereld. Op dit moment heeft Fortnite meer dan 40 miljoen actieve spelers en zo’n 125 miljoen geregistreerde spelers.

Check ook deze hilarische serie stockfoto’s die zijn gevonden op de zoekterm ‘seksisme’. Die zijn zo slecht, dat ze geniaal zijn. Ook briljant: deze absurde lingeriereclame, waarin borsten ballen zijn.

Reageer op artikel:
Fortnite steekt hand in eigen boezem rond rel met bouncende borsten
Sluiten